Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова в парламента да не

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова в парламента да не
Коментари Харесай

Нинова към ИТН: Вече сте системна партия

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова прикани в Народното събрание да не се чертаят разграничителни линии статукво-антистатукво. Според Нинова " ИТН " към този момент са систематична партия. 

" Два пъти към този момент сте част от политическа система. В 45-ото Народно заседание имахте ръководител на Народното събрание. Това ви прави част от политическата система към този момент. Днес алената линия не е систематични и антисистемни, статукво или антистатукво, а такива, които имаме воля да променим остарелия модел на ръководство и такива, които желаят да го запазят ", съобщи соцлидерката от парламентарната естрада. 

" От нас зависи дали ще ги преодолеем или ще тласнем страната в политическа рецесия “, уточни водачът на Българска социалистическа партия.

Според нея този парламент е избран с най-ниската изборна интензивност, откогато има парламентарни избори и това е знак към всички.

" Това е и обвързване да компенсираме ниската легитимност, която имаме, с доста и смислена работа за повишение на доверието на институцията парламент. Второто предизвикателство, по волята на народа имаме мощно фрагментиран парламент. За да работи този парламент, е нужен разговор, а за жалост той не съществува - фактическа и политическа неточност. Третото предизвикателство е да се сформира постоянно държавно управление. Трети избори в къс интервал ще бъдат тежко тестване за България. Препотвърждавам решението ни, в случай че първите два мандата не съумеят и в случай че президентът реши да връчи третия на нас, да предложим цели, върху които да стъпим, състав на кабинет, в който да бъдат поканени министри от служебния кабинет и да подсигуряваме непоклатимост ", съобщи още Корнелия Нинова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР