Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви в началото на преговорите

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви в началото на преговорите
Коментари Харесай

Нинова на срещата с ПП: Няма да имитираме преговори. Нужен е стабилен кабинет!

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи при започване на договарянията за бъдещо държавно управление с представителите на " Продължаваме промяната ", че левицата ще направи всичко допустимо, с цел да има България работещо държавно управление и работещ парламент.

" Загрижени сме, тъй като през идващите месеци ни чакат нови провокации. Затова считаме да съставим работещо държавно управление и постоянен парламент, с цел да са спокойни хората ", настоя тя в Народното събрание.

Нинова разгласи още, че при договарянията с досегашните им сътрудници във властта, Българска социалистическа партия ще стъпи на утвърдената към този момент стратегия с цели.

" Гарантираме, че имаме съществено предпочитание да създадем постоянно държавно управление. Нямаме желание да имитираме договаряния, да тупаме топката и ви уверяваме, че ще водим диалози с досегашните сътрудници, като несъмнено вие сте водещата мощ, тъй като по този начин е отредил народът. Очакваме от вас да ни предложите претендент за министър-председател ", безапелационна бе водачът на левицата.

На собствен ред водачът на Политическа партия Кирил Петков и министър председател в оставка регистрира позитивните неща в работата на държавното управление до момента.

" Допълнителна политическа рецесия не ни би трябвало ", отсече той.

Петков още веднъж акцентира на потребността от 22 законодателни промени, с цел да може България да усвоява средства по Плана за възобновяване и развиване.

" Работихме доста градивно и в региона на обществената политика постигнахме доста. Въпреки огромните рецесии, привнесени извън, ние успяхме да реализираме доста за най-засегнатите хора. А също и в региона на стопанската система. Имаме най-големия растеж в индустриалното произвеждане в Европа и това е с помощта на взаимната ни работа ", заключи министър председателят в оставка.

Когато приказваме за обществена и за антикорупционна политика - тя е една и съща. Много добре знаете, че средствата, които бяха дадени като тласък за най-уязвимите хора, те са единствено опция, която можеше да бъде действителност, в случай че не ги даваха на 8-те индивида, които желаеха евентуално да ги усвоят. И огромният спор беше там. Конфликтът е къде отиват парите на българите, които си заплащат налозите, насочваме ли ги по най-хубавия метод, сподели Петков.

Той посочи, че програмата, към която са се обединили, е доста значима за Политическа партия. И подсети, че първата точка в нея е приемането на новия закон за КПКОНПИ с действителната номинация на Бойко Рашков. Това не е просто политика, това е измерител дали обществените средства и отсега нататък ще имаме поръчител, че ще отиват при хората, а не при подмолни ползи, добави Петков.

Оттук нататък Българска социалистическа партия ще води диалози с всички останали политически сили, съобщи Асен Василев.

Не сме обсъждали конструкция и състав на Министерски съвет, нито бъдещия министър председател, изясни той. Ще обсъдим кадровите хрумвания с Изпълнителния съвет на Политическа партия, съобщи Асен Василев.

Засега неговото име се спряга като възможен министър-председател.

" Това, което се разбрахме, е, че ще използваме към този момент направената стратегия за диалозите оттук насетне. Единственото изискване, което ние поставихме, е да сме сигурни, че има работещо антикорупционно болшинство в Народното събрание, което да се потвърди като по време на договарянията се одобри Закона за КПКОНПИ и се избере господин Рашков (Бойко Рашков – б.р.) за началник на Комисията за противопоставяне на корупцията ", приключи Василев.

Днес Българска социалистическа партия ще потърсят за срещи " Демократична България " и " ИТН ".

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР