Лидерът на БСП Корнелия Нинова изпрати писмо до председателя на

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова изпрати писмо до председателя на
Коментари Харесай

Депутатите от БСП се отказват от заплати, докато са извън парламента

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова изпрати писмо до ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева. Нинова декларира, че депутатите от нейната парламентарна група се отхвърлят от заплати, както и служебни коли, разноски за гориво и нощувки в изборните им региони, до момента в който отсъстват от Народното събрание.

На 17 февруари Националният съвет на Българска социалистическа партия поддържа предлагането на водача си Корнелия Нинова левицата да напусне Народното събрание. Нинова уточни, че законодателният орган се употребява единствено с 8% доверие. "Вместо там да се коват същинските закони, които усъвършенстват живота на българските жители, се прави тежък лобизъм в полза на компании и олигарси и подмолни сделки в полза на партии. Ние нямаме място и в тези сделки, и в този вид законодателство ", сподели тя. На 19 февруари от Българска социалистическа партия оповестиха, че депутатите им няма да се върнат в Народното събрание. Народните представители потеглят из страната, с цел да "решават проблемите на хората “, а от партията упорстват и за предварителни избори.

Ето писмото на водача на социалистите:

„ Уважаема Госпожо Председател,

Уведомявам ви, че народните представители от Парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ няма да употребяват командировъчни средства от Народното събрание, както и служебни коли, разноски за гориво и нощувки в изборните им региони. Парламентарната група няма да получава и заплащане за интервала на неявяване от Народното събрание. Организацията по промени в нормативните актове, регламентиращи възнаграждението на депутатите, в във Вашите пълномощия. Моля, когато пристъпите към промени в Правилника за организацията и активността на Народното събрание, да обедините Вашите оферти с импортирания от мен и групата народни представители от „ Българска социалистическа партия за България “ план за понижаване и заледяване на заплатите на народните представители (Проект на решението за промени на Правилника за организацията и активността на Народното събрание, № 854-02-66/23.11.2018 г.). Необяснимо за мен той не се преглежда към този момент близо три месеца. Смятам, че е неприемливо в изискванията на възходяща беднотия и неравноправие заплатите на депутатите да се усилват автоматизирано на всеки три месеца с растеж на междинната заплата на страната “.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР