Лидерът на британската Лейбъристка партия Джереми Корбин поиска гаранции от

...
Лидерът на британската Лейбъристка партия Джереми Корбин поиска гаранции от
Коментари Харесай

Корбин иска гаранции, че Великобритания няма да излезе от ЕС в предизборна кампания

Лидерът на английската Лейбъристка партия Джереми Корбин изиска гаранции от премиера Борис Джонсън, че няма да допусне Обединеното кралство да напусне Европейски Съюз по време на предизборна акция, предадоха международните организации.

Джонсън сподели, че страната ще излезе от Европейски Съюз на 31 октомври, както е планувано, с или без договорка. Корбин упрекна Джонсън, че възнамерява антидемократична маневра, с цел да реализира задачата си.

Депутати от опозицията ще се опитат смъкват консервативното държавно управление на Джонсън посредством избор на съмнение, когато през септември Народното събрание се върне от лятната си почивка. Ако държавното управление изгуби вота, Джонсън ще би трябвало да свика предварителни избори. Съюзници споделят, че Джонсън може да насрочи вота за след 31 октомври, тъй че Обединеното кралство да напусне автоматизирано Европейски Съюз по време на предизборната акция.

Според Корбин това би било " невиждано, неконституционно и антидемократична корист с власт ". Обичайна процедура е държавните управления да не взимат значими политически решения по време на избирателен интервал.

Корбин е написал писмо до секретаря на държавното управление Марк Седуил, в което желае да бъде постановено публично, че държавното управление ще би трябвало да отсрочи Брекзит за след изборите, с цел да бъде оставен електоратът да вземе решение и бъдещото държавно управление да предприеме идващите стъпки въз основа на волята на гласоподавателите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР