Лидерът на БПС изпълни заканата си и изпрати официално писмо

...
Лидерът на БПС изпълни заканата си и изпрати официално писмо
Коментари Харесай

Нинова пита австрийския посланик: Участвали ли са австрийски фирми в корупционни сделки в България и с кои български политици?

Лидерът на БПС извърши заканата си и изпрати публично писмо до австрийския дипломат Роланд ХАУЗЕР. Вижте текста без редакторска интервенция: Писмо на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова до Н. Пр. господин Роланд ХАУЗЕР ексклузивен и пълномощен дипломат на Република Австрия

Ваше превъзходителство,
Във връзка с разразилия се в България в последните дни скандал по отношение на плана „ Цанков камък”, Ви апелирам да информирате австрийското държавно управление и австрийската прокуратура за това, че българският министър председател Борисов дефинира този план като корупционен. По този метод той въвлича страната Австрия в корупционен скандал.
Както е известно, този план е в осъществяване на Меморандум за съгласие по отношение на двустранно съдействие сред Република България и Република Австрия за осъществяване на взаимни планове по отношение на осъществяване на решенията на Протокола от Киото, подписан на 2.09.2002.
На 14 ноември 2003 година, във Виена са подписани договорите за финансиране. 100 млн. Евро са обезпечени с експортен заем, обезпечен от австрийската банка Oesterreichische Kontrolbank Aktiengellschaft (OeKB). Останалите 120 млн. Евро се обезпечават посредством търговски заем. Схемата на цялостното финансиране включва следните съществени участници:
VA TECH Finance - Водеща банка-организатор;
Bank Austria Creditanstalt - Банка-организатор на експортния заем в размер на 100 милиона евро с участници Fortis Bank, Raiffeisen Zentralbank, Societe Generale;
Credit Suisse First Boston - Банка-организатор на комерсиалните кредити;
През 2004 година е подписано съглашение с " Verbundplan " GmbH за правене на работен план и практикуване на авторски контрол по време на строителството. Самото строителство е изпълнено от консорциум от 3 австрийски компании: " Аlpine ", " Vatech hydro " и " Verbundplan ".
Уважаеми господин Посланик,
Моля за Вашето подпомагане австрийската страна да се произнесе по изказванието на българския министър-председател взели участие ли са австрийски компании в корупционни покупко-продажби в България и с кои български политици.
Ние от Българска социалистическа партия се обявихме за битка с паралелната страна и настояваме за цялостната истина по този план.

15.08.2017 година
гр. София
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР