Лидерът на "Атака" и председател на парламентарната група на Обединените

...
Лидерът на "Атака" и председател на парламентарната група на Обединените
Коментари Харесай

Видни представители на БСП и Атака ще следят на място изборите в Русия

Лидерът на "Атака " и ръководител на парламентарната група на Обединените патриоти Волен Сидеров ще бъде наблюдаващ на изборите в Русия на 18 март. Това бе уговорено на среща на парламентарната група за другарство с Русия предходната седмица. С него отпътува и зам.-председателят на Народното събрание Явор Нотев, както и депутатът Десислав Чуколов от управлението на "Атака ", потвърдиха от партия.

Тримата ще бъдат в Москва в качеството си на наблюдаващи на изборите.

От Българска социалистическа партия също имат делегат в Москва. Това е Петър Кънев, който е ръководител на икономическата комисия в Народното събрание. Депутатът Александър Симов към този момент е в съветската столица. Лидерът на Българска социалистическа партия София Калоян Паргов и заместник-председателят на столичната организация проф. Ваня Добрева също са поканени за интернационалните наблюдаващи на президентските избори в Русия. Посещението е по покана на Съвета на федерацията на Федералното заседание на Руската федерация.

Въпреки напъните на Кремъл обаче е планувана изборна интензивност под упованията. Според Степан Гончаров от самостоятелния социологически център "Левада ", в неделя се чака да гласоподават "между 57-58 и 67-68 % " от гласоподавателите, "т. е. колкото на предходните избори ", до момента в който ВЦИОМ дава 63-67%.

Путин ще има седем противници за президентския пост, само че никой от тях няма поддръжка над 8%, съгласно изследванията на публичното мнение. За претендента на Комунистическата партия на Руската федерация Павел Грудинин се чака да гласоподават към 7-8% от гласоподавателите, за ултранационалиста Владимир Жириновски - към 5-6%, за демократичната журналистка Ксения Собчак - към 1-2%, а останалите претенденти събират общо към 1%.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР