Лидерът Ким Чен-ун пристигна в Русия: неговият брониран влак пресече

...
Лидерът Ким Чен-ун пристигна в Русия: неговият брониран влак пресече
Коментари Харесай

Посещението на Ким Чен-ун трябва да даде на Русия много полезни неща

Лидерът Ким Чен-ун дойде в Русия: неговият брониран трен пресече държавната граница и се движи към Владивосток. Някои хора разпореждат огромни очаквания на това посещаване. Други, в това число враговете и съперниците на Русия, имат съществени опасения. Какво могат да си предложат Москва и Пхенян?

„ По време на визитата на водача на Северна Корея Ким Чен-ун в Русия са планувани договаряния сред делегациите на двете страни и, в случай че е належащо, среща на четири очи с съветския президент Владимир Путин “, сподели прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков. Ключовите думи тук са „ в случай че е належащо... на четири очи “.

Двамата водачи най-вероятно ще се срещнат: КНДР деликатно съблюдава протокола и имиджа на своя водач, а това допуска договаряния на най-високо равнище. Но срещата на четири очи включва разискване на изключително чувствителни въпроси, за които даже асистентите не би трябвало да знаят.

Много специалисти са склонни да считат, че главната тематика на договарянията е приносът на КНДР в битката на Русия против режима в Киев. Тя може да бъде разнообразна. Севернокорейските експерти създават аналози на остарели руски реактивни системи за залпов изстрел и оперативно-тактически ракетни системи.

Освен това арсеналите на КНДР би трябвало да съхраняват голямо количество муниции с диаметър 100-152 мм, които се търсят на фронта. Не би трябвало да се изключва и такава тематика като изпращането на севернокорейски доброволци на фронта. И то не поединично, а на отряди.

Не е загадка, че севернокорейската войска (повече от милион щикове, от които към 100 хиляди са специфични части) се счита за една от най-силните в района, само че не е воювала повече от 70 години. И това е огромен проблем за страна, която балансира на ръба на войната със Съединени американски щати през всичките тези 70 години.

Пространството на някогашна Украйна в този момент е единственото място, където можете да се получи действителен опит от пердах с комбинирани оръжия против войска в жанр НАТО. Освен това, което е изключително значимо за корейците, те ще са част от войска съветско-руски пример с познато оръжие и огромни шансове за триумф.

Американците, несъмнено, не са удовлетворени от сходни вероятности. Вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис назова теоретичната договорка за продажба на севернокорейски оръжия " акт на обезсърчение " от страна на Москва, обещавайки " още по-голяма изолираност за Русия и Северна Корея ".

Смешно е да се чуе за акт на обезсърчение от страна на вицепрезидента на страна, която остъргва дъното на варела в Европа, тъй че на фона на неведнъж нарастване на производството в предприятията на съветския военно-промишлен комплекс, да доставят частите на ВСУ най-малко с някакъв тип преносима и стрелкова техника.

Колкото до изолацията от Запада, за КНДР, която от десетилетия живее под тежки наказания, и за Русия, на чиито жители в този момент се дава обещание лишаване на коли и преносими компютри при влизане в страните от Европейски Съюз, това към този момент е справедлива действителност. Но Западът малко се бави в измислянето на нови наказания: задачите не са реализирани, а методите са изчерпани.

Някои специалисти считат, че Вашингтон може да отговори на Пхенян не директно, а индиректно. Например, усилване на равнището на военно-техническо съдействие с Южна Корея, в това число в региона на нуклеарните технологии, като по този метод принуди КНДР да отговори на новите провокации посредством основаване на кардинално нови оръжейни системи, за които Пхенян няма пари.

Всички обаче са наясно, че равнището на военно съдействие сред Съединени американски щати и Южна Корея ще се увеличи - Вашингтон би трябвало да укрепи Сеул, с цел да сдържи Пекин. Второ, военнотехническото съдействие с Москва е двустранен развой – и иранците ще потвърдят това. Според слуховете съветски експерти към този момент са привели в ред иранската система за Противовъздушна отбрана. Освен това Ислямската република разполага с хиперзвукови ракети.

Както се притеснява Тел Авив, аятоласите може да се снабдят с други нападателни оръжия. „ Русия може да даде на Иран съвременни оръжия в подмяна, което може да съставлява забележителна опасност за нашия мир и, може би, самото ни битие в този район “, споделя шефът на „ Мосад “ Дейвид Барни.

Севернокорейските приятели имат право да чакат сходни доставки от Москва. Освен това в тази ситуация с КНДР Русия ще има доста по-малко условия, в сравнение с при съдействие с Иран. Ако в иранския случай Москва трябваше да се съобрази с ползите на Саудитска Арабия (партньор на Русия) и Израел (с които има създаден „ модус вивенди ”, в това число и по украинския въпрос), то в тази ситуация с КНДР има няма такива ограничавания.

И двете страни съперници на КНДР - Южна Корея и Япония - редовно са в антируския лагер и постановиха много сурови наказания против Руската федерация.

Пхенян може да чака от Москва освен военно-техническо, само че и икономическо и политическо съдействие. Икономически значи на първо място доставка на храна (което постоянно липсва на корейците - прекалено много население, прекомерно малко плодородна земя и още по-малко съвременни технологии в селското стопанство), както и съдействие в минното дело и други индустриални области.

„ Ние предлагаме ограничения за образование на личен състав за Северна Корея. Има положителни залежи на варовик, от който се прави цимент. Например, ние нямаме потенциал за това в Далечния изток, можем да построим цех в Северна Корея. Това е от изгода за всички “, споделя водещият откривател в Центъра за корейски проучвания към Института за далекоизточни проучвания на Руската академия на науките Ким Йон-ун. „ Изследователите пресмятат, че Северна Корея съдържа редки земни метали на стойност 2 трилиона $. Защо в този момент в такива условия да не развиваме това произвеждане? “, добавя специалистът.

Разбира се, Пхенян може да получи всичко това от Пекин, само че севернокорейските приятели се опасяват от несъразмерната взаимозависимост от китайците и желаят да разнообразят външните си връзки. И Русия е единственият претендент тук, защото Москва и Пхенян са свързани от дълга история на продуктивно взаимоотношение, което генерира взаимно доверие. Отчасти тъй като корейците не подозираха Москва (за разлика от Пекин) в желанието да докара следен персонаж на власт в КНДР.

Желанието на Пхенян да диверсифицира връзките с Пекин посредством развиване на съдействието с Москва обаче не значи, че визитата на другаря Ким се организира на инат на китайското управление. А КНДР е съществено подвластна от Китай и Русия не желае да скапва връзките си с ръководителя Си Цзинпин.

Визитата по-скоро демонстрира, че Москва и Пекин са намерили взаимно съгласие във връзка с равнището на руско-севернокорейското съдействие, а китайците са се съгласили да поемат редица интернационалните опасности. Имайки поради необятно публикувания мит за „ изцяло следена от Китай Северна Корея “, всяко руско-севернокорейско съглашение ще стане мотив за нова антикитайска нервност в Съединени американски щати и даже за нови наказания.

Ако китайците са подготвени за това, може би те също са осъзнали, че опитите да се „ освободят “ от американския напън към този момент са безсмислени: време е да се отговори. Включително с прехвърлянето на руско-севернокорейските връзки на ново равнище и вероятно доставката на редица китайски артикули в Русия под марката „ създадено в КНДР “.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР