Личните нападки и негативни коментари онлайн са станали повече през

...
Личните нападки и негативни коментари онлайн са станали повече през
Коментари Харесай

Станали сме по-малко любезни онлайн в пандемията


Личните нападки и отрицателни мнения онлайн са станали повече през 2021 година
(снимка: CC0 Public Domain)

Продължаващата пандемия безспорно е тест за всички. Докато интензивността и взаимоотношенията навън понижават, онлайн ангажираността се усилва освен в професионалната област, само че и в персоналния живот. Но тя не всеки път е позитивно събитие.

на Microsoft разкри, че онлайн любезността в действителност се е влошила през втората година на пандемията. Анкетирани са 11 067 души от 22 страни. Хората на възраст 13-74 години са споделили мнението си по 21 публикувани онлайн рискове в четири категории – полови,, поведенчески и персонални.
още по тематиката
Резултатите сочат, че 82% от страните имат по-лоша онлайн цивилизованост по време на пандемията. Само четири от 22-те интервюирани страни демонстрират позитивна смяна, а точно Колумбия, Перу, Мексико и Индия. Междувременно страни като Германия, Италия, Полша, Филипини и Унгария демонстрират най-стръмна отрицателна наклонност.

Само 17% от интервюираните настояват, че цифровата цивилизованост се е подобрила по време на Covid-19, до момента в който 30% споделят, че тя понижава. Тези цифри са били надлежно 26% и 22% през 2020 година Междувременно наклонността за цифрова позитивност – когато, да вземем за пример, хората си оказват помощ онлайн – спада до 56%, спрямо 67% през предходната година.

Други значими статистически данни от изследването:

„ По-голямо възприятие за общественост ” – спад с 12 процентни пункта, от 62% през 2020 година на 50% през 2021 г.;

„ Хората са по-окуражаващи един към различен ” – спад с 8 процентни пункта, от 57% до 49%;

„ Хората се събират повече, с цел да се оправят с рецесията ” – спад с 6 процентни пункта, от 59% до 53%;

„ Хората демонстрират своите разочарования онлайн ” – растеж от седем процентни пункта, от 60% до 67%;

„ Хората са по-малко толерантни ” – растеж с 5 процентни пункта, от 54% до 59%;

54% от интервюираните декларират, че са претърпели или са били очевидци на повече персонални нападки и отрицателни мнения тази година спрямо 53% през 2020 година

Тенденциите, разкрити от Microsoft, сигурно са разочароващи и нещо, върху което да размишляваме и да се опитаме да подобрим като световна общественост, разяснява. Компанията ще показа цялостния отчет на идващия Международния ден за по-безопасен интернет, който е на 8 февруари 2022 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР