Личните лекари недоволни от новите правила, по които ще отчитат

...
Личните лекари недоволни от новите правила, по които ще отчитат
Коментари Харесай

Личните лекари ще се отчитат пред държавата с касови бележки

Личните лекари недоволни от новите правила, по които ще регистрират потребителската такса за пенсионерите. Когато посещават кабинета на персоналния си доктор, пенсионерите заплащат по 1 лев. За да си вземат остатъка от съвсем 2 лв., медиците към този момент ще би трябвало да регистрират касовите бележки, които издават на възрастните си пациенти.

Според лекарите обаче това ще докара до опашки пред кабинетите и безпорядък в системата.

Често се постанова персоналните лекари повече да пишат, в сравнение с да преглеждат. Само против данните от касовата записка, персоналните лекари ще получат цялостния размер на потребителската такса.

Лекарският съюз е срещу. От съсловната организация имат друго предложение. С него срещнали и здравния министър, и шефа на НЗОК

„ Да се одобряват законови промени, които да подсигуряват заплащането на лекарите, а оттова нататък Министерството на здравеопазването или общественото министерство да ги възвръща на пенсионерите”, изясни доктор Венцислав Грозев, ръководител на БЛС пред Нова телвизия. Изискването за доклад на касови бележки се вкарва, с цел да има повече бистрота по какъв начин се харчат държавните пари. Джипитата обаче не одобряват този мотив.

От Здравната каса прецизираха, че инструкциите ще са подготвени в края на седмицата. От съсловието предизвестяват, че новите правила за отчитане на потребителската такса може да изкарат медиците на митинг.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР