Лична музикална изповед, така определя дебютния си солов албум тромпетистът

...
Лична музикална изповед, така определя дебютния си солов албум тромпетистът
Коментари Харесай

Тромпетистът Тодор Бакърджиев с дебютен солов албум

Лична музикална изповед, по този начин дефинира дебютния си солов албум тромпетистът Тодор Бакърджиев. В девет авторски композиции младият музикант споделя за всичко това, което дълго е пазил в себе си – усеща, страсти, прекарвания, моменти на съмнения и мигове, в които се раждат фантазии.

Ако срещнете в едно изречение TB4 TKO (Reborn), значи сте попаднали точно на албума му. Но не като физически притежател, тъй като той към момента няма подобен, а като следващата покана за идното му показване. „ Тодор Бакърджиев квартет “ показват „ Технически нокаут “, който води до прераждане. Най-често Тодор свири в състав с Момчил Атанасов (клавишни), Михаил Иванов (контрабас) и Атанас Попов (ударни инструменти). Всеки от тях има личен почерк и способства за свободното музициране – търсено чувство от младия тромпетист. Той дълго мечтае за този албум, по тази причина и в този момент, когато реализацията му към този момент е реалност, Тодор Бакърджиев желае да включи в него колкото се може повече музиканти, тъй като точно по този начин авторските му пиеси ще звучат откровени, живи и споделени.

В албума няма жанрово ограничаване. Произведенията се движат в една сплотяваща линия, само че стилово са разнообразни. Те са повлияни от музиката, която Тодор слуша – джаз, суинг, би-боп, хип-хоп, реге и всевъзможни импровизационни форми, които разрешават свободна интерпретация. Ето за какво в албума може да се чуе както cool jazz, по този начин и типичен суинг. Като на всяка пиеса е напипана „ присъщата фалшификация “.


На 20 май TB4 TKO (Reborn) ще звучи в културното пространство „ Portrait “ от 19.30 часа. Очаква се скоро албумът да бъде показан и в Блус бара на Кръпките, и в пловдивското Bee Bop Café.

В звуковия файл Тодор Бакърджиев споделя детайлности за новия си албум, показва и две от пиесите в него.

А това, което би трябвало да знаете за Тодор, е че приключва Националната музикална академия „ Панчо Владигеров “ в класа по тромпет на проф. Ангел Македонски. В интервала 2017-2019 година е учител по тромпет и началник на Джаз бенда към НМУ „ Любомир Пипков “, с който реализира дебют на интернационална сцена в Синсинати, Съединени американски щати. Лауреат е на значително влиятелни състезания и е концертирал с някои от най-изтъкнатите имена на българската и международна музикална сцена, като Милчо Левиев, Михаил Йосифов, Ангел Заберски-син, Антони Дончев, Ранди Брекър, Пати Остин, Мишел Камило и Биг бенда на БНР. Съучредител е и на Сдружение „ Брас Асоциация “, за разпространение и развиване на медните духови принадлежности.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР