Либийският висш избирателен орган дисквалифицира сина на покойния диктатор Муамар

...
Либийският висш избирателен орган дисквалифицира сина на покойния диктатор Муамар
Коментари Харесай

Дисквалифицираха сина на Кадафи за президентските избори в Либия

Либийският върховен изборен орган дисквалифицира сина на починалия деспот Муамар Кадафи за присъединяване в президентските избори идващия месец. Като причина се акцентират негови правосъдни присъди, съобщи Асошиейтед Прес.

Името на Сейф ал-Ислам Кадафи попада в листата на недопустнатите претенденти, публикуван от Висшия народен изборен комитет на страната. Той може да апелира решението в съда през идващите дни.

През 2015 година съдът в Триполи осъди Сейф ал-Ислам на гибел за потребление на принуждение против протестиращите по време на протестите против режима на татко му през 2011 година По-късно обаче това решение беше сложено под въпрос от съперничещите си либийски управляващи. Синът на Кадафи е търсен и от Международния углавен съд по обвинявания в закононарушения против човечеството, свързани с въстанието.
 Либия остана без външен министър
Либия остана без външен министър

Криза с назначението на посланици

Либия ще организира първия тур на президентските избори на 24 декември, откакто години наред под управлението на Организация на обединените нации се опитваше да сложи началото на по-демократично бъдеще и да постави завършек на гражданската война.

Преди дни , въпреки по-късно да съобщи, че е подготвен да остане на поста си до изборите, в случай че е належащо.

49-годишният Сейф ал-Ислам подаде документите си за вота на 14 ноември, като това бе първата му обществена поява от години насам. Обявяването на кандидатурата му провокира дискусия в Либия, където през последните седмици се появиха и редица други високопоставени кандидати за президентския пост, в това число авторитетният боен пълководец Халифа Хафтар.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР