Либерално-демократическата партия на премиера Шиндзо Абе спечели мнозинство на парламентарните

...
Либерално-демократическата партия на премиера Шиндзо Абе спечели мнозинство на парламентарните
Коментари Харесай

Кратки новини

Либерално-демократическата партия на премиера Шиндзо Абе завоюва болшинство на парламентарните избори в Япония. Пред медиите той съобщи, че Япония би трябвало да има лична войска поради нестабилната обстановка в района. В същото време Абе желае да подписа кротичък контракт с Русия до края на своя мандат, който би трябвало да завърши през 2021 година

Заев призна, че Македония присвоява история

В изявление за гръцката телевизия " Алфа " министър председателят на Северна Македония Зоран Заев упреква своя предходник Никола Груевски за " присвояването на международната, балканската и задграничната " история, оповестява северномакедонската медия " Република ". В обръщение към новия гръцки министър председател Кириакос Мицотакис Заев добавя, че ще приложи всичко от Преспанския контракт.

Изборите в Косово - на 8 септември

Косово ще организира предварителни парламентарни избори на 8 септември. Изборите са вследствие на оставката на премиера Рамуш Харадинай от предходната седмица, откакто беше привикан от съда за военни закононарушения в Хага. Според законодателството и конституцията на страната предварителни избори би трябвало да се провеждат в границите на 45 дни след рухването на държавното управление. Рамуш Харадинай разгласи, че ще взе участие на изборите.

Помпео чака Лондон да съобщи Асанж

Американският държавен секретар Майк Помпео е уверен, че управляващите във Англия ще екстрадират основателя на Уикилийкс Джулиан Асанж. " Ние към този момент изпратихме искане и чакаме той да ни бъде предаден ", сподели Помпео. Само преди седмица Англия заяви, че няма да изпрати Джулиан Асанж в страна, в която го грози смъртно наказване. Решението дали някой да бъде екстрадиран от Англия се взема от министъра на вътрешните работи. При взимането на такова решение обаче министърът би трябвало да се съобрази с редица условия и забрани в английското и европейското право.

Пирати нападнаха транспортен съд до Сингапур

Пирати нападнаха комерсиалния транспортен съд на Южна Корея CK Bluebell близо до Сингапурския пролив, съобщи организация „ Йонхап “, базирайки се на локалните управляващи в пристанище Пусан. Нападението е траяло към 30 минути, след което пиратите са се скрили, взимайки към 13 хиляди $, а също по този начин персонални движимости на моряците. Някои от членовете на екипажа са получили леки пострадвания, пробвайки се да окажат опозиция.


Най-тежката ракета на Индия GSLV Mk-III сполучливо потегли към Луната от космодрума " Шрихарикота ". Индия ще се опита да изпрати транспортен съд на неразучения Южен полюс. Мисията Chandrayaan-2 е първият опит на Индия да стъпи на Луната, което е постигано досега единствено от Русия, Съединени американски щати и Китай
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР