Либералните противоепидемични мерки и слабата дисциплина на хората доведоха да

...
Либералните противоепидемични мерки и слабата дисциплина на хората доведоха да
Коментари Харесай

Проф. Андрей Чорбанов: Ако човек има имунитет, той не заразява

" Либералните противоепидемични ограничения и слабата дисциплинираност на хората доведоха да това, че множеството се срещнаха с вируса ". Това сподели пред БНР проф. Андрей Чорбанов, директор на департамент " Имунология " в Института по микробиология на Българска академия на науките. 

Той разясни, че хора, които имат потребност от имунизация, те би трябвало да бъдат убеждавани за имунизация:   

" Здравната грижа би трябвало да бъде ориентирана към хората с медицински наставления - заболели, възрастни, хора с диабет, със сърдечно-съдови проблеми, хора с тежки автоимунни болести. Това би трябвало да е целта... Огромният брой хора, умряли в резултат от вируса, са такива с доста съпътстващи болести или възрастни хора ". 

В предаването " 12+3 " проф. Чорбанов добави: 

" Абсурд е година и половина към този момент страните да бъдат в полувоенен режим поради превантивност нещо да не се случи ... Маските би трябвало да отпаднат. На намерено и при тези температури случаите понижават. Ако някой се усеща в рискова група, негова грижа е да предприеме ограничения за себе си... Хората, прекарали заболяване, няма логичност да бъдат с защитни средства. Ако човек има имунитет, той не заразява и не популяризира болестта ".  

Интервюто с проф. Андрей Чорбанов можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР