Левски ще опита да постигне едва втората си победа като

...
Левски ще опита да постигне едва втората си победа като
Коментари Харесай

Стратегически мач на „Ивайло“. Ще препъне ли Етър и Левски?

Левски ще опита да реализира едвам втората си победа като посетител от началото на сезона при днешната си аудиенция на Етър. Срещата от 12 кръг на Първа лига стартира в 17:30 часа. За първи път от 18 години на стадион „ Ивайло “ ще се играе на осветяване.

До момента от старта на сезона „ сините “ имат единствено един триумф в петте си гостувания – 3:0 над Пирин. В останалите срещи бяха записани две загуби (Верея и Ботев) и едно тъждество (Локомотив Пловдив). Задачата на Левски във Велико Търново се усложнява от мощните изяви на „ болярите “ пред лична аудитория. В предходния кръг „ виолетовите “ направиха 2:2 с ЦСКА, като смъкнаха „ алените “ от върха на класирането и стопираха серията им от 8 следващи победи.

Мачът е стратегически и значим за двата тима. Левски не трябва да позволява да изостава от върха на класирането, защото предяви искания в борбата за купата. Етър пък след мача със „ сините “ ще играе и с Лудогорец. При две следващи загуби „ болярите “ ще се простят с фантазиите си за място в Топ 6.

От друга страна „ виолетовите “ ще търсят първата си победа над Левски на „ Ивайло “ от 27 години. Последният домашен триумф на Етър над „ сините “ е на 1 декември 1990 година, когато печели с 4:2. Красимир Балъков бележи две попадения, които са едни от последните му за „ болярите “, защото напролет на 1991 година към този момент носи екипа на Спортинг (Лисабон). Точни за великотърновци са още Ангел Червенков и Илиян Киряков (дузпа). Петър Михтарски и Велко Йотов се разписват за Левски. В края на същия сезон „ виолетовите “ станаха първенец на България.

Треньорът на Етър Станислав Генчев не има намерение да прави огромни промени в състава, на който заложи против ЦСКА. От контузии са възобновени бранителят Венцислав Василев и нападателят Иван Петков. Преотстъпените от „ алените “ Пламен Гълъбов и Никола Колев също са разполагаем.

Делио Роси също няма проблем с окомплектоването на Левски. Лекарският щаб съумя да вдигне Милош Цветкович. Единственият отсъстващ е Антони Белмонт, който получи контузия на последната подготовка и отпадна от групата за мача.

 Свързано изображение Етър – Левски  Резултат с изображение

Днес от 17:30 часа по Диема Спорт
Велико Търново, „ Ивайло “
Съдия: Драгомир Драганов

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Етър: Хр. Иванов, Скерлев, Пехливанов, В. Минев, С. Александров, Д. Атанасов, Сърмов, Й. Апостолов, Руменов, Ив. Стоянов, Бадара
Треньор: Станислав Генчев
Контузени: няма; Наказани: няма

Левски: Митрев, Цветкович, Яблонски, Ейолфсон, Горанов, Панайотов, Гомес, Вутов, Обертан, Прохазка, Буш
Треньор: Делио Роси
Контузени: Орачев, Белмон; Наказани: няма

Баланс: 50 мача, 6 победи за Етър, 10 равенства, 34 победи за Левски, г.р. 117:40 за Левски

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Етър приключи наедно в четири от последните си пет домашен срещи и има най-вече ремита в Първа лига от началото на сезона.
* „ Болярите “ нямат загуба от столичен отбор през този шампионат – една победа (над Славия) и три равенства.
* Двама от играчите на „ виолетовите “ бяха част от последния шампионски състав на Левски – Веселин Минев и Георги Сърмов. При „ сините “ има единствено един – Божидар Митрев.
* Етър е най-хубавият хазаин през сезона – 16 извоювани точки.
* Левски е с най-хубавата отбрана в Първа лига – 4 позволени гола или приблизително на мач по 0,36. „ Сините “ не позволиха попадение във вратата си в последните си три срещи от шампионата.
* Десет индивида от Етър са белязали кариерите си с престой в Левски. В треньорския щаб са трима – Станислав Генчев, Иван Вутов и Мирослав Иванов. При играчите има седем, играли за „ сините “ - Кирил Акалски, Веселин Минев, Сашо Александров, Георги Сърмов, Тодор Колев и Цветомир Цанков (юноша на Левски).

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР