Левски натрупа четири поредни победи в първенството по футбол и

...
Левски натрупа четири поредни победи в първенството по футбол и
Коментари Харесай

Николай Костов: В настроение сме, ще победим Хебър

Левски натрупа четири следващи победи в шампионата по футбол и с 41 точки е на 4-о място в класирането на Първа лига, а на следващия ден гостува на Хебър Пазарджик. Домакините имаха много проблеми, най-много от учредителен темперамент, само че в края на календарната 2023-а година отстраниха тъкмо Левски в шампионата за Купата на страната.

Николай Костов – старши треньорът на " сините " от София, си напомни този мач, изгубен с 1:2 и съобщи, че подобен процес няма по какъв начин да се повтори на следващия ден от 17:30 часа на стадион " Георги Бенковски " в Пазарджик.

" Наистина беше доста противен миг, когато загубихме от Хебър за Купата на България. За купата – духахме супата, с опрощение. Помня доста добре всички епизоди от този мач. Бяхме доста смутени, помня даже и минутите на полувремето с играчите, както и след мача. А след самата среща си припомням по какъв начин следих държанието на нашите играчи и много епизоди от срещата на видео. Установих, че би трябвало да се вземат съществени решения по отношение на близкото бъдеще на тима, не на клуба. Може би това беше значим ден за мене персонално – тази загуба, която преглътнахме доста мъчно. Това отчаяние за купата се надявам да не се повтаря повече с моя тим ", стартира Костов.

Наставникът чака победа в турнирния мач с пазарджиклии.

" За утрешния мач сме решени да го спечелим и ще го спечелим най-вероятно, защото ще се борим за всеки метър, за всяка топка. В положително въодушевление сме. Играчите са решени да извървят своя път, да реализират своите цели. Така че откровено се надявам, че в утрешния ден ще бъде сполучлив за Левски ", изрази своите очаквания експертът.

По отношение на кадровите проблеми и вероятно изчезнали играчи, треньорът изясни, че Евертон пропуща срещата.

" Най-новото ни попълнение бразилецът Евертон още не е картотекиран, няма по какъв начин да играе. А контузени нямаме за момента, Слава Богу ", добави той.

Левски притегли халф от Хебър през зимата и това е Карлос Охене, който към този момент много години се подвизава по българските терени.

" Аз се надявам, че ще бъде плюс това, че взехме от там Карлос Охене. За него имаше още преди да се причисли към нас доста спорни отзиви от нашите фенове. Но се очерта като извънредно необходим състезател за нас, защото е много умел. Знаете доста добре, че имаме много млади ", добави той.

Хебър се намира на 13-о място в класирането с 23 точки, на 4 над идващия Пирин Благоевград. Но с изключение на Охене, много хора си потеглиха от стартовия състав – голмайсторът Георги Николов и вратарят Матвей Игонен са в Ботев Пловдив, а Роберт Мазан отиде в Латвия.

" Относно това, че те са трансформирали тима, както и ние, това евентуално ще способства за повече непредвидени моменти в играта ", приключи експертът.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР