Левски направи нова погрешна стъпка в първенството. Сините не успяха

...
Левски направи нова погрешна стъпка в първенството. Сините не успяха
Коментари Харесай

"Левски" се провали на Герена и даде скъпа жертва

" Левски " направи нова неправилна стъпка в шампионата. " Сините " не съумяха да победят като домакини " Ботев " (Враца) и дуелът от XV кръг приключи 0:0. В герои на мача се трансфораха двамата вратари.

Капитанът на " Левски " Николай Михайлов избави дузпа в 7-ата мин., отсъдена за фаул на Иван Горанов против Юлиян Ненов ( " Ботев " ). Наказателният удар бе изпълнен от голмайстора на врачани този сезон Дориан Бабунски, само че Михайлов отрази удара му.

От този миг до края вратарят на " Ботев " Красимир Костов направи чудеса. В 24-ата мин. той избави по превъзходен метод шут на Борислав Цонев. В 51-ата пък той хвана поредно шутове на Андриан Краев и Марин Петков, а до края на мача отрази още два удара на Борислав Цонев, както и един на брат му Радослав. Върхът на изявите на Костов обаче в в 70-ата мин., когато той избави дузпа, изпълнена от Борислав Цонев. Тя бе дадена за нарушаване на Диего Фераресо против Марин Петков.

Сред пропуските наложително би трябвало да се " отличи " и този на Билал Бари в 25-ата мин., когато мароканецът не улучи вратата от няколко метра.

В мача на ст. " Виваком Арена - Георги Аспарухов " тимът на " Левски " освен загуби две точки, само че и значим състезател. Намиращият се в отлична форма Георги Миланов бе заменен наложително в 39-ата мин. поради болки в дясното коляно. 

След края треньорът на " Левски " Станимир Стоилов съобщи: " Не сме удовлетворени от резултата. Имам забележки към началото на мача, когато стартирахме много разконцентрирано. След 30-ата минута и след второто полувреме имахме предимство на терена и повече положения, само че не успяхме да ги осъществяваме. За страдание такива неща се случват във футбола. Трябва ни по-голяма убеденост и късмет при завършващия удар. Трябва да се работи и да се търси по-голямо самочувствие. Не мога да кажа нищо съответно за положението на Георги Миланов. До няколко дни ще стане ясно какъв брой е сериозна травмата. Чак през второто полувреме заиграхме по-добре. Винаги съм удовлетворен, когато има повече мачове. Надявам се да се подобряваме с всеки дуел. Имаме много контузени, нека да ги възстановим. Ако продължат контузиите напълно ще окапем. Аз дефинирам кой да извърши дузпата. Вината е напълно моя. "

Наставникът на " Ботев " (Враца) Даниел Моралес пък сподели: " Както споделих и преди – ние гледаме да си вземаме точка или три точки в касичката. Беше доста сложен мач за нас. Момчетата се раздадоха до дъно. Късметът също малко ни покри и по този начин си тръгваме от " Георги Аспарухов " с една точка. " Ботев " (Враца) сподели, че има потенциал и знам какво и по кое време би трябвало да създадем. Разбира се, " Левски " сътвори повече положения от нас, само че с изключение на дузпата, ние имахме 2-3 чисти положения. Не успяхме да вкараме и те не съумяха да вкарат. Ние знаем, че " Левски " обичат да играят по фланга и по тази причина трябваше да им противопоставяме там. Те имаха повече от 10 положения на фланга, които завършваха с удар, само че ние удържахме. Когато топката е на фланга, би трябвало да се играе един на един. “

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР