Левски е създаден на 10 май 1911 г. Това обяви

...
Левски е създаден на 10 май 1911 г. Това обяви
Коментари Харесай

Левски е от 1911 г.

Левски е основан на 10 май 1911 година Това разгласи Илия Христов от сдружението " Сини сърца " като се базира на документ, част от експонатите, съставящи експозицията с именити предмети от историята на клуба. Официалното разкриване на сбирката ще бъде на 2 октомври от 19,14 часа. Тя ще е изложена в бранш " А " на " Герена ", покрай магазина за почитател продукти. Сегашната регистрация на синия клуб е от 24 май 1914 година и датата се води за рождена на сдружението.

" Нашето съдружие има Протокол №1 от 1911 година, само че ще го покажем при откриването на експозицията, тъй като той не е в най-хубаво положение. Там написа, че Левски е учреден на 10 май 1911 година според учредителния протокол. Притежаваме над 200 документа, свързани с историята. Ще покажем още документи и за какво в един миг клубът стартира да чества 1914 година за рождена дата. Левски постоянно е изповядвал полезности, които през години са забравени и потъпкани. Затова сме събрали експозиция за историята на клуба. Тя би трябвало да възпитава по някакъв метод и всеки да разбере какво е Левски ", сподели на конференция Христов. Според него излиза наяве, че Левски е най-старият клуб освен в София, само че и в България. Досега за подобен се считаше Славия, учредена през 1913 година

" Смешно е това, което виждаме. Ти си основан 1911 година, а си регистриран 1914-а. Какво си правил 3 години? Пасял си овцете на " Герена " ли? Ако желаят да се напишат 1909-а. Ако желаят и 900-ата година да се напишат. Може и преди Христа. Размятат хвърчащо листче и това било историята на Левски. Срамота е. Обидно е за хората. Този документ може да преобърне историята на футбола в България. Може ли това да бъде формален документ? ", заяде се пред Спортал шефът на Славия Венци Стефанов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР