Летящите автомобили досега бяха по-скоро част от научната фантастика, отколкото

...
Летящите автомобили досега бяха по-скоро част от научната фантастика, отколкото
Коментари Харесай

Летящият автомобил е вече (почти) реалност

Летящите коли до момента бяха по-скоро част от научната фантастика, в сравнение с действителност. Това обаче е на път да се промени след 20 април. Тогава компанията AeroMobil ще показа първият си модел на ревюто Top Marques car show в Монако. При това моделът не е първообраз, а подготвен за серийно произвеждане автомобил.

Превозното средство има две места и хибриден мотор, комбинира характерностите на автомобил и аероплан. Има извънредно добра функционалност, като ръководството по пътища може елементарно да се размени с полет във въздуха.

Фирмата основала аеромобила е словашка, като за първи път е почнала да го създава преди 30 години.

Разбира се това не е единствената компания работеща за производството на летящ автомобил. Европейският консорциум Еърбъс  си партнира с Италдизайн  в основаването на хибриден модел сред автомобил и дрон, наименуван Pop.Up. Това е електронно транспортно средство без лидер, което може да се движи по пътищата или да лети. (видеото долу)

PAL-V е триколесно транспортно средство създавано от компанията Либерти, което може също и да лети, като към този момент компанията приема поръчки за произвеждане.

Изглежда светът е на път да извърши революцията в превоза, за която до момента единствено се написа в научни списания или в научно-фантастични новели. Все още обаче има съществени спънки пред всеобщото потребление на летящите коли и това са изчезналите правила за придвижване на тези транспортни средства. Досега липсват писани стандарти за сигурност, както и устав за тяхното придвижване. Не е ясно кой ще има право да ги ръководи. Повечето хора имат шофьорски книжки, само че те явно няма да са задоволителни за ръководство на летящи коли във въздуха. Очевидно ще бъде нужно различен тип удостоверение за правоуправление, други курсове и така нататък

От Aeromobil твърдят, че тяхната кола дава отговор на всички условия за придвижване по пътищата и във въздуха. Това значи, че доста скоро можем да забележим това транспортно средство в деяние.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР