Летящата кола SkyDrive SD-05 побира двама пътници и пилот(снимка: SkyDrive) Летящите

...
Летящата кола SkyDrive SD-05 побира двама пътници и пилот(снимка: SkyDrive)
Летящите
Коментари Харесай

Япония започна производство на летящи коли


Летящата кола SkyDrive SD-05 побира двама пасажери и водач
(снимка: SkyDrive)

Летящите коли са по-близо до пазара, в сравнение с мнозина допускат. След редица опити със противоречив триумф на разнообразни инженерни екипи по света, в този момент в Япония стартира серийно произвеждане на летяща кола, а това приказва доста за напредъка на технологията.

Японската компания Suzuki разгласи началото на производството на „ летящи коли ” взаимно със SkyDrive. Става въпрос за модела SkyDrive SD-05, съглашение за който двете компании подписаха през октомври предходната година. Производството е проведено в град Ивата, префектура Шизуока.
още по темата
SkyDrive SD-05 е стилен електрически аероплан с отвесно политане и кацане (eVTOL), предопределен за двама пасажери и водач. Летящата кола има оптималната крейсерска скорост 100 км/ч и пробег от почти 10 км с едно зареждане.

Очаква се SkyDrive SD-05 да се употребява като въздушно такси на Expo 2025 в Осака идната година. Тогава частни клиенти ще могат да купуват новаторските „ летящи коли ”.

SkyDrive SD-05 развива крейсерска скорост 100 км/ч и има пробег 10 км
(снимка: SkyDrive)

Suzuki и Skydrive възнамеряват да създават към 100 електрически самолета годишно. Цената на летящото eVTOL возило към момента не е оповестена, само че се чака да бъде много висока, поради ограничавания размер на производството.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР