Летните температури, които ни изненадаха неочаквано, ще отстъпят постепенно пред

...
Летните температури, които ни изненадаха неочаквано, ще отстъпят постепенно пред
Коментари Харесай

ЗАХЛАЖДАНЕ! След ноемврийското лято температурите се понижават, идват облаци и дъжд

Летните температури, които ни изненадаха ненадейно, ще правят отстъпка последователно пред градусите, които подхождат на ноемврийското време. Съботният ден ще стартира с безшумно и ясно време. В Дунавската низина ще духа слаб западен вятър. В Южна България и тук-там в низините и равнините ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност. Минималните температури ще са сред 9 и 14 градуса. Това оповестяват от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

През деня над западната половина от страната облачността ще се усили, ще е постоянно забележителна, само че единствено в изолирани места ще превали едва. На изток ще доминира слънчево време с раздрана висока облачност. Ще духа сдържан вятър от запад-северозапад, след обяд ще се ориентира от север, в Източна България - от североизток. Температурите ще се намалят и оптималните ще са сред 16 и 21 градуса.
свързани новини1706преди 20 часа12130на 05.11.2021
Атмосферното налягане ще се увеличи и ще бъде по-високо от междинното за месеца.

Над Черноморието ще доминира слънчево време. Ще духа слаб западен вятър, който след обяд ще се ориентира от север - североизток и ще се усили Максимални температури на въздуха: 16°-20°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще се усилва и в масивите от западната половина от страната ще е по-често забележителна, само че единствено на изолирани места ще превали едва. Ще духа сдържан южен вятър, който след обяд ще се усили и ще се ориентира от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра към 16°, на 2000 метра - към 10°.

В неделя облачността ще е най-вече забележителна, след обяд ще се раздира и ще понижава. Вероятността за превалявания е дребна. Вятърът ще отслабне и ще стихне. Сутринта тук-там в низините и котловините още веднъж ще има условия за формиране на мъгла. Минималните температури ще са сред 8 и 13 градуса, а оптималните - сред 15 и 20 градуса.

В понеделник денят ще стартира с най-вече слънчево време, само че още веднъж в равнинната част от страната сутринта ще бъде мъгливо или с инверсионна облачност. Ще духа слаб до сдържан южен вятър и температурите ще са с 2-3 градуса по-високи. След обяд от северозапад ще стартира ново нарастване на облачостта, което през нощта против вторник ще обхване цялата страна.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР