Летите горещини са идеален повод да потърсим разхлаждане сред природата.

...
Летите горещини са идеален повод да потърсим разхлаждане сред природата.
Коментари Харесай

Mаршрутите в природен парк Витоша, с които да избягате от жегата

Летите горещини са съвършен мотив да потърсим разхлаждане измежду природата. Жителите на столицата имат привилегията да живеят до най-стария естествен парк на Балканите – Витоша! Затова използваме уикендите, с цел да преоткрием гората още веднъж. Заради пандемията обаче, през последната година интересът към излетите навън се усили, по тази причина туристите постоянно не съумяват да намерят усамотението измежду природата, което търсят, тъй като известните направления в планината са пренаселени.

От шведският аутдор експерт Fjällräven  все отново считат, че с цел да се насладим на природата оптимално, не би трябвало да се тормозим за нищо,  докато сме измежду нея. Ето за какво компанията сплоти сили с невероятната Мариана Киречева, дизайнерът зад книжките Рила и Пирин на Планинка, и сътвориха единствените по рода си карти с направления в естествен парк Витоша!

Всяка карта съдържа 3 непопулярни маршрута, които оферират по този начин жадуваната хладина в композиция с прелестни гледки, които ни стопират дъха, а и са страхотна опция за положителни фотоси! Към всеки от маршрутите има и потребна информация за планинарите, да вземем за пример методите за превоз до началната му точка, чешми и хижи по пътя, информация за дължина и компликация и потребни препоръки за подобаваща екипировка.

Най-красивите пейзажи по пътя са маркирани със специфичен знак, тъй че няма късмет да изпуснете най-красивото от прехода. Маршрутите са с друга компликация, само че всеки един от тях е елементарно наличен за фенове на природата, тъй че можете да ги посетите даже и с децата.

Картите са изцяло безвъзмездни и можете да ги намерите в магазина на марката в The Mall, в определени заведения в София и в хижите Алеко, Еделвайс, Камен дел, Малинка и Момина канара.

От Fjällräven са подготвили и игра с награди, за които можете да научите повече от техните профили в обществените мрежи. А до тогава ви чакаме по пътеките на Витоша, тъй като, както споделя Уилям Блейк – „ Велики неща се случват, когато хора и планини се срещнат. “

С поддръжката на Fjällräven

 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР