„Летище София ЕАД не осъществява функции на паспортно-визов контрол и

...
„Летище София ЕАД не осъществява функции на паспортно-визов контрол и
Коментари Харесай

Летище София: Не отговаряме за пропуснати проверки на пътници

„ Летище София " ЕАД не реализира функционалности на паспортно-визов надзор и не носи отговорност за пропуснати инспекции на пасажерите. Това оповестиха от пресцентъра на „ Летище София " ЕАД по отношение на популяризирана информация за дисциплинарни производства против чиновници на Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията (МТИТС) и „ Летище София " ЕАД по отношение на случая за позволени без паспортна инспекция пасажери, идващи от Франция.

В позицията на „ Летище София " ЕАД се показва следното: " Заявяваме, че това изрично не дава отговор на истината. Дисциплинарни санкции се образуват тогава, когато е налице позволено нарушаване. Поради разнообразни тълкувания сме длъжни да създадем обяснение за отговорностите и функционалностите на чиновниците от системата на МТИТС, отговарящи за сигурността на летището: Условията и редът за реализиране на сигурността в гражданското въздухоплаване се дефинират посредством ограничения и процедури, в детайли разказани в Националната стратегия за сигурност в гражданското въздухоплаване, одобрена от основния шеф на Групово дело " Гражданска въздухоплавателна администрация " след координиране със съпредседателите на Съвета за сигурност в гражданското въздухоплаване. Отговорните институции за използването на тези ограничения са изчерпателно изброени в член 16к от Закона за гражданското въздухоплаване.

Спрямо записаното в закона летищният оператор „ Летище София " ЕАД не реализира функционалности, свързани с паспортно-визов надзор на пасажерите, преминаващи през летището, както и не прави инспекция на сигурност на идващи пасажери, надлежно не е виновен за допускането им на територията на Република България. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР