Летище Пулково в Санкт Петербург възобнови работа, след като тази

...
Летище Пулково в Санкт Петербург възобнови работа, след като тази
Коментари Харесай

Летище Пулково в Санкт Петербург временно спря всички полети

Летище Пулково в Санкт Петербург възобнови работа, откакто тази заран краткотрайно прекрати всички излитащи и кацащи полети на фона на непотвърдена информация в съветските медии за видян в региона неидентифициран обект, сходен на дрон, съобщи Ройтерс.

Властите във втория по величина съветски град оповестиха в формалния си канал в обществената мрежа Телеграм, че всички полети от и за летището са спрени до 12:00 ч. локално време (09:00 ч. по Гринуич), без да посочат съответна причина.

Впоследствие съветските информационни организации предадоха, че в 12:00 ч. локално време полетите са обновени и че въведеното краткотрайно затваряне на въздушното пространство в радиус 200 километра от Пулково е било анулирано.

Преди това организация РИА Новости заяви, като се базира на собствен източник, че в небето е видян неидентифициран обект, което станало причина за краткотрайното преустановяване на работата на летището и затварянето на въздушното пространство в упоменатия периметър.

По непотвърдена информация на две съветски онлайн издания са били вдигнати и изтребители, които да ревизират защо става дума . Впоследствие изданията показаха, че военните самолети не са разкрили нищо.

Засега няма формален коментар за аргументите за краткотрайното прекъсване на работата на летището, както и за хипотетичния неидентифициран обект. Кремъл заяви, че президентът Владимир Путин е бил осведомен за краткотрайното затваряне на въздушното пространство над Санкт Петербург, само че отхвърли да разяснява аргументите за едночасовото спиране на полетите.

Данни от профилирания уебсайт " Флайт Радар 24 " (FlightRadar 24) демонстрираха, че редица вътрешни полети за Санкт Петербург са се върнали назад към летищата, от които са изхвърчали. Спирането на работата на летището наподобява е засегнало и полетите към съветския анклав Калининград, защото самолетите, летящи към него, би трябвало наложително да прелетят над Санкт Петербург.

Данните от " Флайт Радар 24 " удостоверяват, че към 12:00 ч. локално време полетите към втория по величина съветски град са били обновени.

От онлайн таблото на Пулково излиза наяве, че са кацнали и първите два полета след краткотрайното спиране на работата на летището - един от Новосибирск и един на " Търкиш Ерлайнс " от Истанбул, съобщи ТАСС.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР