Летищата в Ню Йорк са изпълнени със закъснения поради проливен дъжд

...
Пороен дъжд, който засяга по-голямата част от Ню Йорк, оказва
Коментари Харесай

Пороен дъжд, който засяга по-голямата част от Ню Йорк, оказва влияние върху въздушния транспорт в района.

Федералната авиационна администрация издаде наземно спиране на летище LaGuardia в Ню Йорк, задържайки заминаващи полети поради наводнения и проливен дъжд.

Към 11 сутринта ET има около 60 анулирания, или 9% от дневния му график, и 96 закъснения, възлизащи на 16% от неговия график, според FlightAware.

В известие на FAA се казва, че има наводнение в „горивната ферма“ и морския терминал в LaGuardia, което засяга „достъпа на наземния екипаж до рампите“. Агенцията предупреди авиокомпаниите да „очакват евентуално задържане на пристигане на летище LGA поради (гръмотевични бури) и наводнения, засягащи терминала“.

Пристанищните власти, агенцията, която управлява летището, казаха, че са затворили най-малкия терминал на LaGuardia, Терминал А, поради „тежко време“. Междувременно има 76 закъснения на летище JFK в Ню Йорк, но това не е толкова засегнато в сравнение с LaGuardia.

В петък губернаторът на Ню Йорк Кати Хочул обяви извънредно положение в Ню Йорк, Лонг Айлънд и долината на Хъдсън поради екстремните валежи в целия регион.

Интензивен дъжд със скорост от 1 до 2 инча на час валеше в района на трите щата Ню Йорк и се очаква да продължи до петък вечерта.

Наводненията, изливащи се в метрото, причиниха „големи смущения“ в обслужването на осем влакови линии в Бруклин, съобщиха от New York Metropolitan Transit Authority. Придошлата вода заля канализацията и пътищата в Бруклин и Хобокен, Ню Джърси, налагайки затваряне, съобщиха властите.

Ая Еламруси, Пол П. Мърфи и Грег Уолъс от CNN допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР