Лесопарк „Липник“ край Николово приема различни събития през летните месеци.Днес

...
Лесопарк „Липник“ край Николово приема различни събития през летните месеци.Днес
Коментари Харесай

Днес започва Сцена под липите в Лесопарка

Лесопарк „ Липник “ край Николово приема разнообразни събития през летните месеци.

Днес стартира Националният фолклорен фестивал „ Сцена под липите “, който в 10:00 ч ще посрещне гостите си с чаена гала. Наситена стратегия с фолклорни осъществявания, ревю на пчелари и поминък, детски анимации и нестинари ще има през целия ден, а на следващия ден на езерото ще се организира детско риболовно съревнование.

Езерото е желано място и за корабомоделизма. От 8 до 10 юли на него ще се организира Държавното състезание по корабомоделен спорт класове „ М “ и „ NS “за кордови скоростни модели. В него ще се включат участници от разнообразни възрасти от цялата страна. Официалното разкриване на надпреварата ще бъде в 13.30 ч. на 8 юри на площада под ресторант „ Овчарска лъка “. Първенството се провежда от Спортен клуб по корабомоделен спорт „ змс Иван Маринов “ – Русе и е под егидата на Община Русе и Българската федерация по корабомоделен спорт.

А през миналата седмица още веднъж имаше съревнование от Държавното състезание по корабомоделен спорт, само че в клас „ А/В “ за кордови скоростни модели. В Клас В 1 – мъже първото място зае Васил Милев от Пазарджик, второто място сграбчи варненецът Георги Миров, а до тях на почетната стълбица се подреди съгражданинът му Владимир Георгиев.

В Клас В 1 – юноши победител стана русенецът Петър Стоянов, а в Клас А 1 – мъже и дами – първо и второ място заеха надлежно Катя Тодорова Мирова и Георги Миров. Красимир Георгиев от Русе победи в Клас А 1 Е, а в Клас А 2 наградата сграбчи Владимир Миров.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР