Лесно ли е да сложиш край на спортната си кариера?

...
Лесно ли е да сложиш край на спортната си кариера?
Коментари Харесай

Стойка Кръстева: За мен беше най-лесно да прекратя спортната си кариера

Лесно ли е да сложиш завършек на спортната си кариера? Особено като си вкусил от " Най-сладкото "? За златната олимпийска медалистка по бокс от Токио Стойка Кръстева се оказва елементарно да слезе от кръга и да застане от другата страна, започвайки своята треньорска кариера.

Решението тя взима дружно с треньора си Борислав Георгиев и брачна половинка си Борил.

" При мен беше най-лесно. Много добре знам какво ми е коствало обратно във времето, с цел да стигна до тук. За мен персонално това е най-подходяшият миг да сложим завършек на спортната кариера и начало на треньорската. Събрахме се и обсъдихме " За! " и " Против! " кое е по-добре - да изкараме международното състезание или в този момент да прекратим. Те задушевно поддържаха моето предложение, тъй като международното е през декември и това означаваше, че трябваше да съм на цялостни обороти в залата, а хвърлихме много сила, с цел да бъдем на равнище на олимпийските игри. Може би нямаше да сме на 100% подготвени за международното състезание ", изясни Кръстева, която е и единствената българка, печелила орден в бокса на олимпийски игри.

" Да гледаме по-философски - българският бокс печели страховит треньор. Още след края на финалния мач споделих, че най-хубавото решение е Стойка да приключи своята кариера и да остане вечно на върха ", добави треньорът ѝ.

Освен на треньорската си кариера, Кръстева ще може да посвети и повече време на фамилията си. Докато се боксира на кръга, точно Борил е най-голямата ѝ поддръжка.

" Най-щастлив съм откакто взехме олимпийското злато. Това беше и моя огромна фантазия. За това се постарах да я върна в бокса с колкото се може мои старания. Те са упражнявали дружно, с цел да стигнат до това нещо. Факт е, че откакто завърши всичко сполучливо, аз ѝ споделих, че ще я поддържа като спре с бокса и няма да я карам да продължава. Тя е на възраст, на която е време да обърне внимание на нас като семейство. Тя доста обича да е треньор и да предава това, което може, на децата. Тя доста желае те да последват нейния триумф ", съобщи той.

Кръстева е безапелационна, че ще опита да съобщи на девойките, тръгнали по нейния път, какъв брой са значими положителната дисциплинираност и трудолюбието по пътя за реализиране на фантазиите.

" Бих заложила на суровост и правдивост. Със сигурност е мъчно. Спортът е непрекъснато ограничения. След влизането в медалите всички в България се радваха, а аз изкарах на 50 мл вода, което беше доста тежко. Моят съвет е да бъдат работливи, да не стопират да мечтаят, да се борят - без значение какъв брой време и през какви трудности ще би трябвало да преминат. И да следват фантазиите си, до момента в който станат действителност. На нас ни бяха нужни 22 години да се реализира тази фантазия, тъй че... да бъдат търпеливи и упорити ", сподели тя.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР