Леонид Волков - близкият съратник и дясна ръка на руския

...
Леонид Волков - близкият съратник и дясна ръка на руския
Коментари Харесай

Съратник на Навални: $60 млрд. годишно изтичат от Русия, част от тях към България

Леонид Волков - близкият сподвижник и дясна ръка на съветския опозиционер Алексей Навални, твърди, че от Русия изтичат към 60 милиарда $ годишно, като главно се вливат в европейската стопанска система.

Той и Дария Навалная - дъщерята на Навални, приказваха в Европейския парламент в Страсбург пред комисиите по външна работи и по развиване и Подкомисията по човешки права.

" България не е главната дестинация за съветските пари, само че толкоз доста от тях изтичат в Европа, че основна част от тях влизат и в България. Износът на капитал от Русия по публични данни е към 60 милиарда $ годишно - големи пари, които главно се вливат в европейската стопанска система. Това че в България на Слънчев бряг цели села, комплекси и вили са изкупени от съветски служители е реалност. Ние сме ги откривали нееднократно при нашите следствия ", сподели Леонид Волков, представен от БНР.

Той дефинира това като " експорт на корупция ".

 Цели квартали край морето - за обмен Виж още

" Трябва да е ясно, че износът на корупция не се случва просто по този начин. Когато съветските служители си купуват някоя страхотна вила, по-късно стартират да се месят в локалната политика, пробват се да купят локалния арбитър, служител на реда или народен представител. Защото той е привикнал да работи по този начин и не желае да му се задават непотребни въпроси за произхода на средствата му ", предизвести съветският опозиционер.

По думите му мъчно е да не се забележи, че съветски олигарси и държавни служители изкупуват парцели в България. " Това, че в Слънчев бряг цели селища, цели кондоминиуми са изкупени от съветски служители, сме го разкривали нееднократно при нашите следствия ", уточни Волков.

На въпрос по какъв начин си изяснява неналичието на интерес у българските политици и българите като цяло към съветската съпротива и особено към намиращия се в пандиза Алексей Навални той отговори:

" Възможно е българското общество да не схваща степента на опасността. Но даже единствено в случай че си напомним историята с отравянето с " Новичок " на Емилиян Гебрев, то България е една от трите страни, потърпевши от това, дружно с Русия и Англия. "

Леонид Волков е в Страсбург за връчването на премията " Сахаров ", присъдена тази година на Алексей Навални. Заедно с него е и дъщерята на съветския опозиционен водач Дария Навални, която ще получи присъдената на татко ѝ премия. Тя съобщи, че е оптимист, както и татко ѝ:

" Последния път общувахме с него във връзка тази премия. Той ми сподели, че доста се гордее, че аз пристигам да я получа и ми благодари за това. Всичко при него е добре, доколкото може да бъде по този начин при човек, който е в пандиза. Това, че татко ми получи премията демонстрира, че би трябвало да продължим да бъдем оптимисти ".

Връчването на наградата ще се състои на следващия ден.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР