Лененото семе се счита за почти панацея за всички заболявания,

...
Лененото семе се счита за почти панацея за всички заболявания,
Коментари Харесай

Всичко, което трябва да знаете за лененото семе

Лененото семе се смята за съвсем панацея за всички болести, свързани със стомашно-чревния тракт. Препоръчва се да се употребява заран на гладно, да се накисва с кисело мляко и даже да се подготвя каша от него. И това не е инцидентно.
Ето какви са изгодите и вредите от тази известна суперхрана.
Ползи от лененото семе:
Основната изгода от всяко зрънце ленено семе е високото му наличие на омега-3 мастни киселини и лигнани (това са естествени хормони, които блокират действието на неприятните естрогени в тялото на жената). Доказано е, че лигнаните оказват помощ за попречване на рак на гърдата, трансформирайки лененото семе в в действителност потребна добавка.
Освен това семената от лена са доста потребни за червата - оказват помощ за отстраняването на токсините от тялото, холестерола и канцерогените. Също по този начин спомагат за по-бързото мелене на храната.
Селенът е детайл, който участва в тях и е част от профилактиката на рак. Той е наложителен за банкет от всеки гражданин на огромните градове.
Диетолозите предлагат потреблението на ленени семена дружно с кефир като извънредно здравословна закуска. Тази композиция се преглежда като средство за повишение на имунитета на организма заради антибактериалните свойства на семената. Препоръчва се за консумация най-много през през есенно-зимния интервал, когато всички бактерии и вируси са най-активни.
 Лененото семе е същински балсам, ето по какъв начин да го използваме вярно Лененото семе е същински балсам, ето по какъв начин да го използваме вярно
Трябва ли да включите лененото семе в диетата си и какъв брой е потребно? Как и какъв брой да го използваме? Тези и още въпроси вълнуват доста хор...
Освен това лененото семе е с високо наличие на фибри, което го прави извънредно ефикасен за намаляване. То оказва помощ за облекчение на запек. Съдържа лецитин и потребни витамини от група В, които защищават клетките от окисление.
Вреди от лененото семе:
Както знаем, даже и най-полезните храни имат някои противопоказания и нездравословни свойства. Така че ленените семена са противопоказани за тези, които страдат от хиперкалциемия.
Освен това тази храна може да се трансформира в същинска отрова, в случай че не се съхраняват вярно. Ако семената са изложени на слънчева светлина, тогава под нейното влияние всички масла и мастни киселини в тях, се трансформират във нездравословни канцерогени, които се окислят и придават смрадлив усет. Именно той е знак за нездравословните свойства на тази суперхрана. Ако съхранявате лененото семе на хладно и мрачно място, тогава може без терзания да се насладите на усета му.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР