Леките танкове отново станаха популярни сред оръжейниците в много страни

...
Леките танкове отново станаха популярни сред оръжейниците в много страни
Коментари Харесай

Сравниха руски танк с турски

Леките танкове още веднъж станаха известни измежду оръжейниците в доста страни по света. През последните години няколко представители на това направление в бронираните транспортни средства се появиха по едно и също време. Един от тях е Tulpar от турската компания „ Отокар “. В момента бойната машина е показана в Лондон на ревюто DSEI 2019.

В интернет се появи видеоклип, проявяващ маневреността и огневите характерности на танка. Той е планиран върху шасито на едноименното бойно транспортно средство на пехотата, което е един тип платформа за основаване на разнообразни типове военна техника. В Русия Международният военно-технически конгрес " Армия -2018 " беше първият, който показа лекия амфибиен танк „ Спрут-СДM1 “, който е спомагателна разработка на ПТ САУ 2С25М, написа " Поглед Инфо ".

Ако ги сравните, незабавно можете да отбележите преимуществата на съветската машина във въоръжението. Мощното 125-мм гладкоцевно оръдие 2А75-1 е способно да изстрелва разнообразни снаряди, които влизат в боекомплектите на главните бойни танкове Т-80 и Т-90. Освен това е допустимо да се употребяват ръководени ракети 9M119M1, проникващи до 850 мм ризница, покрита с динамична отбрана, както и модификации с фугасни бойни глави. Характеристиките на съперника в това отношение са по-скромни: тук има 105-мм оръдие, което, апропо, може да употребява и ръководени ракети „ Фаларик “, закупени от Украйна обаче, които пробиват едвам 550 мм.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР