Лекарят-изследовател Дейвид Сакет, известен като един от основателите на движението

...
Лекарят-изследовател Дейвид Сакет, известен като един от основателите на движението
Коментари Харесай

Правило за щастлив живот: Променяйте живота си на всеки 10 години

Лекарят-изследовател Дейвид Сакет, прочут като един от създателите на придвижването „ Лекарство, учредено на доказателства “ има вяра, че откакто станете специалист в обещано нещо, би трябвало да се откажете и да се ориентирате към друго.

Неговите аргументи включват обстоятелството, че експертите постоянно забавят напредъка си. Експертите не са склонни да подкрепят напредъка на областите; младежите, които към момента не са специалисти, идват с новите хрумвания. След това те стават специалисти и предотвратяват по-нататъшния си прогрес.

Сакет твърди, че откакто сте овладели обещано поле на активност, би трябвало да преминете към друго, което може да се окаже още по-важно. Той е почнал кариерата си в региона на лекарствените продукти; и става специалист в това. След това се отхвърля и идва концепцията за придвижването „ Лекарство, учредено на доказателства “.

В последна сметка за всичко си има време. Не е нужно да си специалист в едно и също нещо вечно. Никога няма да разберете дали идващото велико нещо може да се случи, в случай че не го извършите последното велико нещо.

С други думи, най-голямото затруднение пред триумфа е самият триумф.

Трябва да променяте това, което вършиме, или метода, по който живеете, на всеки 10 години. Ако нещата вървят извънредно, направете смяната след пет години. Ако нещата вървят добре, можете да изчакате към 15 години. Но направете смяната. Тя е наложителна!

Когато съумеете в нещо, което сте желали, можете да спрете дотук или да продължите да го вършиме вечно.

Проблемът е, че ранният триумф предотвратява по-късния триумф, който може да бъде още по-голям.

Всъщност няма значение дали ще успеете или ще се неуспехите, вие би трябвало да планирате, да правите промяна на всяко десетилетие. Твърде постоянно мислим, че желаеме да променим нещата само в случай че не вървят добре, в случай че се проваляме по някакъв метод. Това е по този начин. Но това, което не осъзнаваме, е, че би трябвало да вършим промени, даже когато съумяваме.

Проблемът е, че неуспехът нормално се преглежда като добра причина да се направи смяна, само че хората ще си помислят, че има нещо необичайно, в случай че желаете да измененията живота си макар триумфа. Но това в действителност няма значение.

Така или другояче, би трябвало да измененията метода си на живот, тъй като по този начин или другояче, нещата могат да се окажат по-добри, в сравнение с са, в случай че извършите тази смяна. И в никакъв случай няма да разберете, до момента в който не го извършите.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР