Лекарите в държавните болници на започнаха стачка заради заплащането, осигурителните

...
Лекарите в държавните болници на започнаха стачка заради заплащането, осигурителните
Коментари Харесай

Национална стачка на лекарите в Нигерия

Лекарите в държавните лечебни заведения на започнаха стачка поради заплащането, осигурителните компенсации и неприятните условия на работа, споделиха профсъюзите, заяви Агенция Франс Прес.

Стачката на Националната асоциация на локалните лекари (NARD), която съставлява към 40 % от лекарите в най -гъсто обитаемата страна в Африка, е последната от поредицата прекъсване на работата на медицинския личен състав, съобщи БГНЕС.

" Общонационалната стачка стартира в 8:00 часа тази заран. Това е безсрочна стачка ", сподели президентът на NARD Уилава Охуайхесуи пред Агенция Франс Прес.
 Освободиха над 100 отвлечени дами и деца в Нигерия Освободиха над 100 отвлечени дами и деца в Нигерия
Властите в северозападна Нигерия оповестиха, че са освободили над 100 дами и деца - основно майки, кърмещи бебета, които са били пленени о...

„ Няма да има изключение за лекарите, които се занимават със случаи на COVID-19. “ Той сподели, че акцията би трябвало да принуди държавното управление да съблюдава съглашението си за просрочени отговорности, надбавки за заплаха и осигурителни компенсации за фамилии на лекари, умряли от вируса.

„ Искаме от държавното управление да изплати застрахователни компенсации на 19 наши членове, които са умряли при осъществяване на служебните си отговорности “, сподели той. Охуайхесуи сподели, че нигерийските лекари са зле оборудвани и нямат задоволително финансиране за работата, до момента в който оборудванията в държавните лечебни заведения „ са плачевни “. Той сподели, че някои щати дължат заплати и други компенсации за няколко месеца, добавяйки, че стачката няма да бъде прекратена, до момента в който не бъдат изпълнени настояванията на съюза.

" Призоваваме нигерийците да ни поддържат. Лекарите и техните фамилии страдат. Вече не можем да плащаме сметките си заради нечувствителността на държавното управление и пренебрегването на нашето богатство. "

В Нигерия има към 42 000 лекари, от които 16 000 са локални - приключили здравно учебно заведение, които се образоват като експерти.

Лекарите от дълго време се оплакват от липса на кревати и медикаменти в лечебните заведения, както и от незадоволителни защитни средства.
 Нигерийски вестник: Главатарят на Боко Харам е погубен Нигерийски вестник: Главатарят на Боко Харам е погубен
Според прехваната от специфичните служби на Нигерия договаряния сред ислямисти, ръководителят на групировката Боко Харам Абубакар Шекау е...

Други условия включват застраховка живот, нарастване на заплатите и погашение на неуредени заплати.

Лекарският съюз анулира 10-дневна стачка през април. Здравните услуги и действия бяха парализирани, преди да бъде преустановен митингът.

Властите се притесняват, че това понижаване на потенциала този път може да навреди на способността на страната да се оправи с пандемията на ковид, в това число стратегия за използване на ваксини.

Нигерия, която е с население от 210 милиона души, публично е записала 174 315 случая на COVID-19 и 2 149 смъртни случая от първия случай на вируса през февруари 2020 година Но се счита, че действителните цифри са доста по-високи, частично заради ниските равнища на проби.

Миналия месец Нигерийският център за надзор на болесттите съобщи, че е разкрил по -заразния вид Делта, което сложи чиновници под паника от трета вълна от инфекции в страната.

Още от АФРИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР