Лекарите препоръчват държавата да започне да покрива определен брой дефибрилатори,

...
Лекарите препоръчват държавата да започне да покрива определен брой дефибрилатори,
Коментари Харесай

Пътните катастрофи сред основните причини за внезапната смърт

Лекарите предлагат страната да стартира да покрива избран брой дефибрилатори, които могат да спасят животи

Най-много животи на младежи у нас лишават пътно-транспортните катастрофи и неочакваната сърдечна гибел. Това настояват водещи кардиолози у нас, като допълват, че диагностицирани и недиагностицирани сърдечни болести са измежду главните причинители на неочаквана сърдечна гибел, която визира и младежи. Лекарите предлагат страната да стартира да покрива избран брой дефибрилатори, които могат да спасят животи при настъпване на даденото положение. Към сегашния миг пациентите би трябвало да доплащат за тях суми от порядъка на 6000 лв., съобщи Дарик. Самото устройство е на цена сред 10 и 14 000 лв..

Оказва се, че неочакваната сърдечна гибел убива повече хора, в сравнение с ракът на белия дроб, ракът на гърдата, инсултът и СПИН, взети дружно.

Според доцент Ивайло Кожухаров от Националната кардиологична болница " основни аргументи и болести, водещи до неочакваната сърдечна гибел, са преди всичко Исхемичната болест на сърцето, на второ място са неисхемичните сърдечни болести, като хипертрофичната кардиомиопатия, която е главен извършител за неочакваната гибел при младежите. На трето място са болести без структурни засягания на сърцето. Внезапната сърдечна гибел в най-голяма част от случаите се провокира от положение на камерно мъждене или камерна тахикардия ".

Държавата би трябвало да обезпечи дефибрилатори, които избавят животи на застрашените от неочаквана сърдечна гибел, добавя доцент Васил Велчев, кардиолог от столичната болница " Св. Анна. ”

" Ако си визиите какво е общото сред неочакваната гибел и пътнотранспортното произшествие, общото е, че това са двете аргументи, които лишават най-вече животи на младежи в България. И в случай че хубавичко логичност изисква всеки да кара кола, която има въздушна възглавница, то въпросът с дефибрилаторите е доста подобен. Те са нещо като въздушната възглавница на пациентите, които са застрашени от неочаквана гибел. Целта ни е да може всеки пациент, който има потребност от дефибрилатор, ние да можем да преценим по медицински индикации дали да му го сложим, или не, а да не би трябвало да го питаме авансово вие може ли да си доплатите несъмнено количество пари, с цел да получите това лекуване ", уточни доцент Велчев.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР