Лекарите от УМБАЛ Света Анна в София получиха единствения засега

...
Лекарите от УМБАЛ Света Анна в София получиха единствения засега
Коментари Харесай

Българи с международно признание за лечение на инсулт

Лекарите от УМБАЛ " Света Анна " в София получиха единствения към този момент в Югоизточна Европа Диамантен документ за лекуване на инсулт.

Европейската организация по инсулти (European Stroke Organisation), връчила документа, предприе огромна самодейност до края на 2019 година да обезпечи достъп до модерно лекуване на всички жители на Европейския съюз. Когато една болница реши, че желае и може да организира такова лекуване под контрола на европейската организация, тя се записва в нейната мрежа и стартира да изпраща ежемесечни доклади.

Неврологични отделения и клиники в България интензивно се включиха в самодейността и започнаха да регистрират своята активност. Когато активността им стане задоволително огромна, представители на Европейската организация по инсулти идват на място и правят одит на съответния център и издават документ.

Сертификатите са три степени - златен, платинен и диамантен, който е и най-високият. Диамантен документ нашата болница получи още при първия одит, сподели доцент Росен Калпачки, началник на Клиниката по нервни заболявания към УМБАЛ " Света Анна ".

Критериите по които този документ се присъжда са времето за незабавно държание от момента на приемане на болния до започване на лекуването, процентът заболели, които подлагаме на новото лекуване, в какво положение и с какви медикаменти ги изписваме, по какъв начин работят взаимно екипите от другите звена и други сходни - чисто медицински и много организационни, изясни доцент доктор Калпачки.

Годишно над 55 000 българи получават инсулт, като страната ни е на второ място в Европа по смъртност в резултат на тази диагноза.

Интервю с доцент доктор Росен Калпачки за новото, изцяло гратис лекуване на инсулти, очаквайте утре
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР