Лекарите от клиниката по "Ортопедия и травматология" на Университетската болница

...
Лекарите от клиниката по "Ортопедия и травматология" на Университетската болница
Коментари Харесай

Лекари дариха пари за изкуствена тазобедрена става за социално слаба баба

Лекарите от клиниката по "Ортопедия и травматология " на Университетската болница "Канев " в Русе подариха част от средствата за изкуствената тазобедрена става на 86-годишна пациентка на болничното заведение, която е с тежък обществен статус. Това оповестиха от лечебното заведение в крайдунавския град.

Част от сумата за ставата се покрива от Здравната каса, само че Йорданка А. нямала финансова опция да откри останалите средства - 1040 лв.. Жената има 63-годишен наследник. Той е неработоспособен - изцяло незрящ, с епилепсия и с други съпътстващи болести, като се нуждае от непрекъснати грижи.

"Заради обществения й статус взехме решение с останалите 13 сътрудници от отделението да я подпомогнем финансово. Така събрахме средствата ", изясни доцент Севдалин Ангелов от клиниката по "Ортопедия и травматология ".

Болницата ще поеме разноските за медикаментозното лекуване на дамата след интервенцията. Ортопедите и травматолозите ще съберат още средства, които ще дават на Йорданка А., с цел да покрие в началото потребностите си, когато се прибере у дома.

"Лекарите поставиха доста грижи за мен. Трудно е, тъй като живеем единствено двамата със сина ми. Моята пенсия е 360 лв., а неговата - 370 лв. ", описа старата жена.

От лечебното заведение обясниха, че с помощта на координираните дейности сред УМБАЛ "Канев ", Регионалния съюз на слепите и община Русе е предоставена и обществена услуга от резидентен вид за 63-годишния наследник на пациентката, до момента в който тя се възвърне.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР