Лекарите от Карлово оттеглиха оставките си. Това се случи след

...
Лекарите от Карлово оттеглиха оставките си. Това се случи след
Коментари Харесай

Медиците от Карлово оттеглиха оставките си

Лекарите от Карлово отдръпнаха оставките си. Това се случи след двучасова среща сред регионалния шеф на Пловдив Дани Каназирева, шефа на общинската МБАЛ „ Д-р Кирил Попов “, представители на РЗИ Пловдив и на лекарите. Поводът за оставките на медиците бе откриването на приемен кабинет, който не е гарантиран с финансиране и нужния личен състав, съобщи БГНЕС.
От през днешния ден в общинската болница в Карлово трябваше да проработи приемен кабинет, открит предходната седмица. Това обаче не се случи поради подаването на оставките на лекарите и сестрите, поради неналичието на застраховане на това звеното.
" Решихме, че ще оттеглим оставките в името на това, че би трябвало да се договорим сред Спешна помощ и болничното заведение по какъв метод да ги уредим тези противоречиви въпроси. Трябва да ви кажа, че до този миг нито един пациент не е бил оставен в Спешна помощ без консултация от доктор, който е по отделенията ", сподели доктор Дориана Маринова – доктор.
На извършената среща през днешния ден беше решено до 10 дни да се изготви съглашение сред Спешна помощ и лечебното заведение, което да изглади противоречивите въпроси.
Явно има напрежение сред двете структури и и за това се разбрахме изрично, че до 10 дни ще бъдат направени правила. Тепърва ще се приказва по какъв начин ще бъде осъществявано консултирането и хоспитализацията. Дали посредством този преднамерено основан кабинет или кабинетите в отделенията, съобщи регионалният шеф на Пловдив Дани Каназирева.
По информация на шефа на Спешна помощ Пловдив доктор Иван Стойнов има потребност от лекари, само че до момента в който се намерят, в случай че се наложи, ще се направи метаморфоза.
" Във филиала в Карлово следва да има по щат 6 лекари и 6 фелдшера - имаме 7 фелдшера и 3 лекари. т.е. в случай че единият фелдшер замества единия доктор имаме дефицит от двама лекари или фелдшери, два щата ", сподели доктор Иван Стойнов - шефа на Спешна помощ филиал Карлово.
Лекарите от карловската болница са безапелационни, че не са в положение да покрият работата в кабинета. Той беше открит предходната седмица след експлицитна рекомендация на регионалният шеф Дани Каназирева. Той е за пациенти без признаци на COVID-19.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР