Лекарите от болница Шарите, които лекуват руския опозиционер Алексей Навални,

...
Лекарите от болница Шарите, които лекуват руския опозиционер Алексей Навални,
Коментари Харесай

Германските лекари проверяват българска следа в отравянето на Навални


Лекарите от болница " Шарите ", които лекуват съветския опозиционер Алексей Навални, са влезнали по отношение на сътрудниците си, лекували българския оръжеен търговец Емилиян Гебрев в София след покушението против него с вещество от групата " новичок " през 2015 година Това оповестиха " Шпигел " и платформата за журналистически следствия " Белингкат ".

Според берлинските медици казусът на Навални е подобен с този на Гебрев. Отравянето на българския предприемач съмнително прилича това на съветския блогър и по тази причина се търсят паралели и за лекуването. Възможно е да е употребена една и съща отрова.

По същия метод като при Навални се е развило отравянето и на Гебрев. През април 2015 година българският оръжеен търговец се оплаква от неочакван сърбеж в очите, малко по-късно колабира и изпада в кома. Синът му и мениджърът на компанията му също се оплакват от прилошаване. Лекарите откриват отравяне, само че не могат да разпознават тъкмо веществото, което го е провокирало. Самият Гебрев е изписан от болничното заведение месец след офанзивата против него, напомня " Шпигел ". Само месец след напускането на болничното заведение той става жертва на нов атентат с отрова, написа списанието. И този път оцелява.

Българските лекари съумяват да спасят Гебрев и той оцелява. Три години след случая с него, когато Сергей Скрипал и щерка му бяха отровени във Англия, проверяващите откриват с какво са работили сътрудниците на съветското разузнаване - веществото " новичок ".

Когато Гебрев чува за атентата против Скрипал, открива паралелни признаци при него и при себе си. Има обаче и още сходни неща. Един от обвинените за осъществяването на офанзивата против Скрипал е бил и в България.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР