Лекари в Белгия отказват да обслужват неваксинирани срещу COVID-пациенти, съобщиха

...
Лекари в Белгия отказват да обслужват неваксинирани срещу COVID-пациенти, съобщиха
Коментари Харесай

Лекари отказват да обслужват неваксинирани пациенти

Лекари в Белгия отхвърлят да обслужват неимунизирани против COVID-пациенти, оповестиха локални медии. В един от цитираните случаи жена е била отпратена от кабинета на фамилен доктор, незабавно откакто той ревизирал по данните от персоналната ѝ карта, че не участва в описите на ваксинираните. Пациентката не била прегледана и не получила упътвания за лекуване, съобщи NOVA.

Според белгийския лекарски съюз, в случай че по случая бъде подадена тъжба, ще би трябвало да последва решение на съсловната организация. Лекарският съюз е на мнение, че сходно държание е на ръба на разпоредбите за практикуване на специалността. Белгийските управляващи заседават през днешния ден, с цел да преценяват дали да не вкарат обвързване да се имунизират всички, участващи в доставката на обществени услуги. Предвижда се в петък управляващите да обсъдят разширение на приложението на удостоверенията за имунизираните, изследваните и преболедувалите.

Медиите означават, че към този момент няма настройка да се следва сляпо образеца на Франция, където удостоверението ще служи за достъп до кина и заведения за хранене. Белгия планува да се изисква показване на уверение за присъстващите на идно съревнование от Формула 1 и на огромно музикално събитие. Засега не се чака условието да бъде въведено за феновете в киносалоните или за посетителите на изложения. По последни данни в страната към този момент 81 на 100 от пълнолетните са получили по една доза ваксина, а 54 на 100 са напълно ваксинирани. Епидемията от COVID-19 в Белгия лиши живота на над 25 200 души, като в последните две седмици приблизително дневно се регистрират по двама умряли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР