Лекари специализанти излязоха днес на протест пред Министерството на здравеопазването,

...
Лекари специализанти излязоха днес на протест пред Министерството на здравеопазването,
Коментари Харесай

Ще останете не само без медицински сестри, но и без лекари!

Лекари специализанти излязоха през днешния ден на митинг пред Министерството на здравеопазването, недоволни от разпоредбите за специализация и неналичието на политика за задържане на младите медици в страната. " Дневник " разгласява възванието на анестезиолога Александра Вълчева във връзка митинга, оповестено във " Facebook " групата " Български лекари, медицински сестри и студенти по медицина ".

О, неразумни юроде, за какво се опитваш да изгониш от родината младото потомство лекари на България или в най- " положителния " случай да го принудиш да се преквалифицира и да работи като продавач в супермаркет, хигиенист или различен по-ниско дипломиран труд?

По-ниско единствено на пръв взор, тъй като се оказва, че заплатите в другите браншове са в пъти по-високи от тези в медицинския отрасъл. Парадокси, не мислите ли?!

Ние учим 6+ години, дами и господа, учим дни и нощи, лишаваме се от свободно време, с цел да сме отдадени на специалността си. И за какво - с цел да получим най-после едни жълти стотинки в подмяна на труда си?! Това ли е, което заслужаваме?! Не единствено да сме най-нископлатените от всички лекари в Европейския съюз, само че и

на всичкото от горната страна да бъдем разпределени по места, както на министрите им е угодно!

Никой естествен човек няма да търпи сходно отношение. И в случай че досега това се е търпяло от досегашни специализанти и лекари, то е тъй като тежестта е било някак по-поносимо очевидно. Но в този момент, сета, когато сте блъснали дъното, никой няма да ви търпи! Ще останете освен без медицински сестри, само че и без лекари, тъй като всеки интелигентен и сръчен човек ще напусне България. Не тъй като желае, а тъй като ВИЕ, да тъкмо ВИЕ се постарахте да изгоните бъдещите генерации лекари.

Лекарското съсловие застарява, а вие интензивно участвате в това и сте главните виновници за този развой да се случва. Знайте, че медицината на една страна един път тръгне ли надолу, всичко незабавно потегля стремително към дъното. Вас някой кара ли ви наложително да работите на обещано място срещу волята ви?! Щом има дефицит на експерти в провинцията, ще си осигурите лекари посредством нарастване на заплатите и посредством медицински експерти, които да са подготвени да ни образоват.

Защото не всичко се научава в университета, напълно не. Повечето неща са процедура.

Тежки дни и безсънни нощи, прекарани в грижа за хората.

Съжалявам, само че аз отхвърлям да вземам участие в този цирк. Това, което всички бъдещи и сегашни специализанти желаеме, са обективни условия на труд, заслужено възнаграждение, опция ние да вършим избора си, а не да бъдем пробутвани за запълване на дупките в опазването на здравето. Няма да ни залъжете с 50-100 лева над заплатата. България ще запада от ден на ден и повече, в случай че се продължи практиката с сходни наредби като към този момент до болежка познатата Наредба 1.

Ако не вземете ограничения, ще дадем такава публичност на казуса, че освен в Европейски Съюз, само че и оттатък океана да ни чуят, тъй като сходно безсрамие на никое място го няма, с изключение може би на страните от Третия свят. Ние страна от Третия свят ли сме?! Нали сякаш се считаме за развита страна, къде ни отиде развиването?!

Еволюцията ни като народ и страна през последните години се трансформира в ИНВОЛЮЦИЯ!

Аз съм меко казано възмутена и ще диря правата си до самия край. Ако не получим схващане и подпомагане от вас, заканвам се, че няма да видите такава рецесия и подобен апетит за експерти от десетилетия насам. Помислете си добре. Помислете си кой желаете да лекува вашите деца и внуци. Дали изобщо ще останат експерти в българските лечебни заведения, които да са подготвени да откликнат, или към този момент от дълго време ще са не запомнили къде се намира България на картата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР