Лекари съобщиха за случай на 43-годишен мъж, който пристига в

...
Лекари съобщиха за случай на 43-годишен мъж, който пристига в
Коментари Харесай

Мъж не потърси медицинска помощ 30 години и скротумът му се поду до нивото на колената му

Лекари оповестиха за случай на 43-годишен мъж, който идва в незабавното поделение с признаци на тресчица и интензивен пулс. Както и с един извънредно великански и издут скротум.

Той осведоми медиците, че е страдал от отичане на скроталната торба близо три десетилетия, само че не е потърсил здравна помощ. Днес обаче той даже не можел да се придвижва без проходилка и разчитал на майка си за ежедневните си потребности.

След като го преглеждат, лекарите откриват „ солидна скротална едема (уголемение на скроталната торба), достигнала до равнището на коленете “. Кожата на скроталната торба е станала по-плътна и две огромни отворени рани също са били забележими – „ с неприятно миришеща гнойна течност “, изтичаща от тях, пишат докторите в Urology Case Reports  (не ви съветваме да кликате на този линк - има графично съдържание).

След като мъжът най-сетне посещава незабавното поделение в Панама, лекарите сканират коремната област и таза и откриват огромна ингвинална херния – част от коремните органи са излезли през ингвиналния (слабинен) канал.

Хернията от своя страна е довела до продължителен лимфедем (Lymphedemaе) - трайно и разрастващо се увеличение на размера на избрана част от тялото, подбудено от лимфен застой в резултат на вродени или добити промени в лимфната система. Мъжът е диагностициран с гангрена на Фурние - бързо напредващ некротизиращ фасциит на гениталиите и прилежащите области. Това е незабавно положение, което може да бъде съдбовно в случай че не се стартира навреме и съответно лекуване.

След като го оперират, с цел да отстранен инфектираната скрална кожа, хирурзите откриват некроза от мазнини под кожата, както и още отворени рани. След няколко несполучливи опита да се преборят с раните, лекарите в края на краищата вземат решение да отстранят скротума. Пациентът е подложен на още една интервенция, с цел да се махне и хернията. 4 седмици по-късно той към този момент се възвръща добре. Лекарите са уверени, че са съумели да сведат до най-малко контузията, претърпяна от този човек.

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР