Лекари пускат ваучери за преглед с намаление. Това показа проверка

...
Лекари пускат ваучери за преглед с намаление. Това показа проверка
Коментари Харесай

Лекари преглеждат с ваучери

Лекари пускат ваучери за обзор с понижение. Това сподели инспекция на „ Телеграф “ в уеб страниците за групово извършване на покупки.

Сред тях има уебсайт, който е профилиран в офертите от здравния бранш. Над 1200 са оповестените единствено в него промоции за съвещания и прегледи при експерти, образни и лабораторни проучвания, процедури и пакети в разнообразни посоки. Закупените ваучери за другите услуги пък са над три хиляди.

На фона на инфлацията лекари всеобщо преглеждат с отстъпки от 15-20 до над 40%. Преглед при пулмолог да вземем за пример излиза 50 лева с ваучер. Толкова е и при офталмолог, ортопед и гастроентеролог. Консултация с уролог, която включва и ехография, излиза 60 лева с отстъпката от 25%, а такава с хирург, още веднъж с включена ехография, е 85 лева За обзор от кардиолог с добавена ехокардиография би трябвало да заплатим 111 лева с понижението. Пакет, който включва обзор при гинеколог, с ехография, цитонамазка и миктобиология, може да ни излезе с 45% по-евтино с ваучер за 85 лева вместо действителната цена от 155 лева Подобни предложения има от експерти в цялата страна.

Освен обособени лекари промоции пускат цели лаборатории и лечебни заведения. Така да вземем за пример верига лаборатории в София, Варна, Пловдив и Велико Търново оферират пакети от хормонални проучвания с сред 30 и 50 % отстъпка. За 16 лева с ваучер можем да проверим кръвна захар и инсулин, за 21 лева пък можем да проверим функционалностите на щитовидната жлеза, а цялостни кръвни проучвания излизат 25 лева на промоция. Болниците пък залагат на образна диагностика. Ядрено-магнитен резонанс (ЯМР) на зона по желание коства сред 245 и 270 лева с отстъпката, а ЯМР нацяло тяло излиза към 775 лева С към 20% по-малко ще платим и за скенер, а рентгенова фотография на промоция излиза към 25-30 лева съгласно зоната.

Предлагат се и услуги по домовете. За премерване на кръвна захар, кръвно налягане или сатурация до леглото на болния лабораториите желаят единствено 4 лв.. За да ни слагат подкожна инжекция вкъщи, би трябвало да платим 8 лева, за мускулна – 12 лева, а за венозна 24 лева Толкова се заплаща и за премахването на конци или слагането на система. ЕКГ в домашни условия плюс разчитане от кардиолог пък излиза 200 лева с ваучер. Същата е цената и на пакет „ домакински персонален доктор “ за интервал от 2 дни. Срещу това получаваме устройство, с което от разстояние доктор ще следи пулс, дишане, кръвно налягане, кислородна сатурация и телесна температура.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР