Лекари, медицински сестри, санитари и шофьори на линейки от синдикат

...
Лекари, медицински сестри, санитари и шофьори на линейки от синдикат
Коментари Харесай

Лекари, медицински сестри, санитари и шофьори на линейки разпънаха палатков лагер пред МЗ

Лекари, медицински сестри, санитари и водачи на коли за спешна помощ от профсъюз " Защита " започнаха митинг с палатков лагер в София.

 Протест на медицински служащи Протест на медицински служащи Източник: Zonanews
Палатките са ситуирани пред постройката на Министерството на здравеопазването (МЗ) и ще останат там до разрешаване на обстановката, заканиха се хората.

 Министерство на здравеопазването Министерство на здравеопазването Източник: Zonanews
Протестът е проведен поради неспазени обещания за повишение на заплащането на труда.

" Договорът, който подписаха, е с целесъобразен темперамент. Там има ясна уговорка, че тези хубави неща ще се случат единствено и само, в случай че има средства. За първи път от над 10 години видяхме, че представителите на работодателите в опазването на здравето не подписаха този контракт. Трябва да се създаде ясна методика по какъв начин тъкмо парите да влязат в министерството, да влязат в здравните институции и да бъдат разпределени към нуждаещите се служащи. Затова сме тук. Защото няма ясно обезпечени правила по какъв начин тъкмо това да се случи. Топката се трансферира сред Лекарския съюз, Здравната каса и Здравното министерство, пишат се кореспонденции... Затова ние сме още веднъж тук ", съобщи доктор Адриан Симеонов от Александровска болница, представен от Българска телеграфна агенция.

 Национален профсъюз Национален профсъюз " Защита " Източник: Zonanews
" Беше дадено да ни се вдигнат парите, трябваше да се направи работна маса за заплатите, тези срещи не се състояха и тогава последва още един митинг. Те стопираха дори да разясняват коронавирус добавките ", добави той.

Протестиращите не изключват народен митинг.

 Протест на медицински служащи Протест на медицински служащи Източник: Zonanews
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР