Лекари, архитекти, юристи. Така кметът на София и кандидат за

...
Лекари, архитекти, юристи. Така кметът на София и кандидат за
Коментари Харесай

В търсене на нов имидж: ГЕРБ слага експерти за сметка на партийци в листата

Лекари, архитекти, адвокати. Така кметът на София и претендент за нов мандат Йорданка Фандъкова разказа профила на новите лица, които ще влязат в листата за общински съветници на ГЕРБ в столицата. В сряда тя показа първия от " новите съветници " - арх. Ивайло Петков, който е един от създателите на " Група Град " - организация на архитекти, насочена към актуалната градска среда и архитектурните решения за София.

За момента Фандъкова отхвърля повече детайлности за така наречен гражданска квота, посредством която ГЕРБ ще се опита да компенсира умората на жителите от дългогодишното ръководство на ГЕРБ в София. То продължава от 2005 година, когато Бойко Борисов стана кмет на града, след което през 2009 година бе завещан от Фандъкова, която сега претендира за четвърти мандат. В два от мандатите ГЕРБ имаха и цялостно болшинство в Общинския съвет, което леко се пропука след изборите през 2015 година, само че ръководещата партия съумя да " навакса " като си обезпечи съветници от други партии за най-важните решения.

Фандъкова, която е и зам.-председател на ГЕРБ, разяснява пред Mediapool, че общинската листа партията към момента се подрежда и имената на специалистите ще са ясни до няколко дни. Самата листа ще бъде записана евентуално на 23 септември, ден преди приключването на крайния период за това.

Включването на специалисти (вероятно 5-6 души) обаче значи по-малко места на избираеми позиции за партийните фигури, което основава и напрежение в редиците на ГЕРБ - София. Конкуренцията за избираемите позиции в допълнение се ускорява заради решението в листата на ГЕРБ да влязат и представители на Съюз на демократичните сили. Според Фандъкова броят на непокътнатите избираеми места за кандидат-съветници от Съюз на демократичните сили към момента се прецизира, само че по неофициална информация става въпрос за най-малко двама сигурни съветници.

Напрежение в партията
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР