Лекар от отделението по неонатология в МБАЛ Проф. д-р Параскев

...
Лекар от отделението по неонатология в МБАЛ Проф. д-р Параскев
Коментари Харесай

Лекар от ловешката болница е с COVID-19

Лекар от отделението по неонатология в МБАЛ " Проф. доктор Параскев Стоянов " в Ловеч е с позитивна проба за COVID-19, оповестяват от регионалната администрация. Пациентката, която е на 69 години, е с недоволства от изнемощялост, температура, гадене от 28 юни. Ще бъде под наложителна домашна изолираност и лекуване. Установени са контактните две лица от фамилията, през днешния ден следва взимане на проби за проучване и слагане под карантина за 14 дни, допълват от администрацията.

Лекарят е бил на работа в болничното заведение последно на 22 юни до обяд, медицинският личен състав от отделението, с който е контактувала лекарката е осем души. От вечерта /30 юни/ е разпоредена щателна стерилизация в отделението и превръщане на графика за наряди, с изключване на контактния личен състав до излизане на негативен резултат.

Новородените в отделението са в кувьози, контактът е изцяло предпазен, личният състав работи с персонални защитни средства и не съществува риск за бебетата. Противоепидемичните ограничения по отношение на контактния личен състав се подхващат за предходните седем дни от установяването на позитивен резултат - интервал, за който се смята, че пациентът може да бъде инфектиран преди появяването на признаци на болестта и заради събитието, че общуването измежду личния състав в общите пространства за отмора без защитни средства крие евентуален риск, показват от регионалната администрация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР