Лекар от Ню Джърси, окачествяван като „гигант в областта на

...
Лекар от Ню Джърси, окачествяван като „гигант в областта на
Коментари Харесай

Легендарен инфекционист умря след имунизация с тази ваксина

Лекар от Ню Джърси, окачествяван като „ колос в региона на инфекциозните заболявания “, умря от COVID-19, до момента в който се намираше в Индия, съобщи Bg-voice.com

81-годишният доктор Раджендра Капила бе професор от Rutgers New Jersey Medical School и член-основател на Обществото на инфекционистите на Ню Джърси. Той е умрял 3 седмици, откакто е дал положителен тест. Според някогашната му брачната половинка, доктор Бина Капила, професорът е бил в Индия, с цел да помогне с грижи за фамилията си там и пътуването му по принцип трябвало да е малко.

Смъртта на професора се счита за огромна загуба от научната общественост. Според изказване на Rutgers Капила 50 години е бил „ съществена колона “ на Медицинско учебно заведение – Ню Джърси, болница Мартланд и на университетската болница. Специалисти от Ню Йорк пък го нарекоха „ същинска легенда “ за кръга на инфекционистите в Ню Йорк. Професор Капила има и научни награди Настоящата му брачна половинка, доктор Деепти Саксена-Капила, е споделила пред индийски медии, че професорът е получил две дози от имунизацията на Pfizer (Пфайзер), преди да замине за Индия.

По принцип имунизациите защищават от тежко протичане на ковид. Напълно имунизираните хора са подложени на доста дребен риск от съдбовен излаз поради COVID-19, само че въпреки всичко такава възможност не е нулева. В Съединени американски щати от 105 милиона получили всички нужни дози ваксина хора има единствено 70 смъртни случая след това. Повечето от тях са били възрастни или с нежно здраве и съществени съпътстващи болести. Според първата си брачна половинка проф. Капила е имал диабет и сърдечни затруднения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР