Лека-полека започнаха да се сбъдват прогнозите дори и на неспециализираната

...
Лека-полека започнаха да се сбъдват прогнозите дори и на неспециализираната
Коментари Харесай

Заговори се за вадене на Vera Su напролет

Лека-полека започнаха да се сбъдват прогнозите даже и на неспециализираната аудитория, че корабът Vera Su ще стои доста дълго време край Камен бряг. Прокрадват се и опасения, че просто ще си остане там. Така днес капитан Валентин Енчев от " Морска администрация " разяснява, че поради неприятното време интервенция по вадене на съда може да се организира едвам през април. Той се базира на една от салвидж фирмите, чийто представители са във Варна.

Досега българските управляващи публично твърдяха, че изчакват времеви прозорец за следващи дейности. Съобщенията внушаваха, че до ден-два те ще бъдат подхванати. Но прозорецът не пристигна, а времето в идващите месеци няма по какъв начин да се усъвършенства.

Все още не е ясно дали корабът е разгласен за убит, както сподели шефът на " Морска администрация "  след огледа в понеделник. На борда тогава се качиха двама водолази. Подробности за статута на съда се чака да има на следващия ден. Днес " Морска администрация " заяви, че към момента е допустимо притежателят да предприеме дейности по спасяването му. България също можела да се намеси, само че в случай че бъде открито замърсяване на околната среда. А до момента такова липсвало.

Още по тематиката: 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР