Лек спад на новозаразените с COVID-19 спрямо предходните два дни

...
Лек спад на новозаразените с COVID-19 спрямо предходните два дни
Коментари Харесай

Медици на предела на силите си

Лек спад на новозаразените с COVID-19 по отношение на предходните два дни регистрират в област Търговище. Днес стойностите са към 500 на 100 000 – на границата сред алената и тъмночервената зона. Броят на искащите да се имунизират понижава по отношение на предходната седмица. Вчера са били ваксинирани 125 души при 300 на ден незабавно след въвеждането на така наречен „ зелени документи “. Това заяви заместител регионалният шеф Ивайло Венков.

Като „ извънредно напрегната “ дефинира обстановката в Многопрофилната болница в Търговище шефът доктор Иван Светулков. Заети са 90% от леглата за тежкоболни пациенти с COVID-19. 75 души с позитивен тест за болестта се лекуват все още в МБАЛ – Търговище, от тях 9 са в интензивния бранш. „ Повече от три месеца личният състав непрестанно работи с пациенти с коронавирусна зараза. Всички са на лимита на силите си. Все по-тежко финансово перо за болничното заведение са персоналните защитни средства “, добави доктор Светулков. 

И шефът на болничното заведение в Търговище, и заместител регионалният шеф се обърнаха с апел към хората от района да се ваксинират против COVID-19. Те приканиха още жителите и кметовете на селата да подават сигнали, в случай че имат информация за сложени под карантина, които не съблюдават възбраната за излизане от домовете си. Проверките за „ зелени документи “ не престават.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР