Легендата Петър Попангелов поздрави Алберт Попов и му пожела най-вече

...
Легендата Петър Попангелов поздрави Алберт Попов и му пожела най-вече
Коментари Харесай

Петър Попангелов поздрави Алберт Попов

Легендата Петър Попангелов поздрави Алберт Попов и му пожела най-много здраве, с цел да може да продължи с положителните си изяви и да бъде ще доста пъти на почетната стълбичка. Самият Попангелов има 11 подиума за Световната купа и една победа. Останалите му сцени са - 6 втори места и 4 трети. Ето какво споделя пред " Мач Телеграф " Попангелов.

- Г-н Попангелов, дочакахме най-сетне да има българин на подиума в Световната купа след вашата ера в ските...

- Да, близо 40 години минаха, доста време е това. Но както има една приказка - по-добре късно, в сравнение с в никакъв случай.

- Гледахте ли надпреварата на Алберт?

- Късно разбрах, че ще го дават. Явно " Евроспорт " нямаха права да излъчват от Щатите и чак за втория манш разбрах, че го дават по Българска национална телевизия 3.

- Какво е мнението ви за надпреварата?

- Алберт съумя да хване момента, както се споделя. Настрои си софтуера още на старта за втория манш. Какво имам поради - първо, разликите сред скиорите бяха дребни, това е значимо изискване, с цел да можеш да стопиш позиции. И който съумееше да си направи слалома без груби неточности, щеше да успее.
 Алберт Попов: Сбъднах една детска фантазия
Алберт Попов: Сбъднах една детска фантазия

Водещият ни алпиец благодари на всички забъркани за подиума му за Световната купа

Попов направи съвършен втори манш и по този начин съумя да стопи доста позиции - от 25-то до 3-то място. Второ, пистата бе доста неуместна за болшинството от скиорите, само че очевидно пасна на Алберт. Направи ми усещания, че левите завои за повече състезатели бяха много мъчителни.

Както може би знаете, на всеки скиор левия или десния завой му е по-удобен. И трето - Алберт съумя да преодолее тази психическа преграда, която му пречеше, изключително във вторите маншове.

- Това, че треньорът на на Алберт подреди втория манш, оказа ли също въздействия за триумфа на българина?

- Може да е оказало въздействие, само че не мисля, че е чак толкоз огромно. Моят татко също е редил слаломи, само че аз на тях не съм се представял кой знае какъв брой добре. Два слалома има подредени татко ми в стартове от Световната купа, само че това не е основното изискване за триумфа на един скиор. Други са аргументите и част от тях ги загатнах нагоре.

- Имате в кариерата си една победа и 11 подиума, само че какво си спомняте от първия подобен?

- Беше във Венген през 1978 година. Завърших втори. Тогава карах във втора група, тъй като нямах точки за първа. Точките ми от Европейската не стигаха. Но бях водач след първия манш и даже можех да печеля, само че карах по-предпазливо във втория, тъй като точките ми трябваха и не желаех да ги пилея. Всъщност съвсем всичките ми втори места можеха да са първи, в случай че не беше това подсигуряване и нерешителност за печелене на точки.
 Страхотна вест за България! Алберт Попов се качи на подиума за Световната купа
Страхотна вест за България! Алберт Попов се качи на подиума за Световната купа

Бъларинът приключи трети в слалома в Палисейдс Тахо

- След последния ви подиум в Мадона ди Кампильо през 1984 година имало ли е миг, когато сте били покрай подиума?

- По-скоро не. През 1986 година претърпях интервенция на далака и по този начин и не съумях да си върна остарялата форма. Да, имах класирания на 10-то, 11-то, 12-то място, само че единствено до такава степен. Изпаднах във втора и даже в трета група и беше мъчно да се боря с най-хубавите.

- Какво ще пожелаете на Алберт и по какъв начин виждате кариерата му оттук нататък?

- Пожелавам му единствено здраве и упорита работа и резултатите ще продължат да идват. Всеки старт обаче е друг, всяко трасе е със своите особености и е доста мъчно в тази конкуренция да си измежду най-хубавите. Затова би трябвало да оценяваме по достолепие сходни достижения.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР