Легендата на ЦСКА и българския футбол Георги Димитров коментира горещата

...
Легендата на ЦСКА и българския футбол Георги Димитров коментира горещата
Коментари Харесай

Джеки: Ръководителите на Армията са безхаберници, мястото им е в Ловеч

Легендата на ЦСКА и българския футбол Георги Димитров разяснява горещата тематика в ЦСКА-София - отстраняването от тима на капитана Николай Бодуров. Пред " Блиц " Джеки нападна мощно Люпко Петрович, както и управлението на " алените ":

- Г-н Димитров, коментарът ви за случилото се с Николай Бодуров?
- Не съм сюрпризиран, че постъпват с Бодуров по този метод. Очакваше се. Те са конспиратори.
- Треньорският щаб ли?
- Не единствено треньорите, а и управлението на клуба. Като отстраниха Осиек и игра Бодуров, нямаше проблем. Сега взеха решение да го махнат. Не знам какво тъкмо е станало, само че нашите треньори, когато и да ги набиеш, няма да сбъркаш. Те са като куклите, които ги мятат на борците, с цел да ги тръшкат. Повечето ни треньори са празноглави.
- Това е засегнатост! Все отново да уточним дали говорите за треньорите-чужденци или за българите?
- За всичките приказвам. А ръководителите на ЦСКА са цялостни безхаберници. Не знаят защо става въпрос. Това за Бодуров въобще не зная по какъв начин са го решили. Само се чудят с какво да се оправдават след издънка на тима. Сега просто взеха решение да нарочат Бодуров за провинен. А той е класа над останалите. Испанската сопа, който направи дузпата за Зоря, въобще не може да се съпоставя с него.
- Не отписвате ли с лека ръка Раул Албентоса, който е натрупал стабилен опит в испанската Примера дивисион?
- Той не става за нищо, единствено му вижте физиономията. Ама са отговорни тези, които още стоят на " Армията ". И водят чобани в ЦСКА. След мача оня ден ореваха, че съдията им е отговорен. А не виждат, че всяко нарушаване на играчите на ЦСКА беше за картон. В нашето състезание могат да вършат каквото си желаят, само че в Европа е друго. Не гледат какво е положението на тима, а се занимават със съдиите. ЦСКА не играе нищо, желаят с едно състояние да победят. Е, няма по какъв начин да стане. Няма концепция, няма никаква игра. Пената какъв е? Помощник ли е на Люпко Петрович?
- Консултант е.
- А, добре. Защото мислех, че му е асистент. Нямам думи просто, вижте какъв прелом спретнаха със остарели бангии. Този пришелец Люпко до 100 години ли ще го бутат?
- Какво бихте го посъветвал? Може би да върне Бодуров?
- Бих го посъветвал да си върви по-бързо и да не стъпва въобще в България. Сръбския Пенев - по този начин му споделят в Сърбия. Знам, тъй като постоянно вървя там. Може и да зная сръбския език по-добре от него. Онзи ден даже преводачката не му разбираше какво приказва. Ама знам ли, може да е бил почерпен. Като му е толкоз мъчително на Ганчев за Люпко, да си го държи при него и да мислят 24 часа за футбол. Бодуров, момчето, не им е отговорен. Те просто са решили да му вършат мръсно. Като виждам в отбраната са единствено безхаберници към него. Ако съм аз, ще ги изгоня всичките. Видяхме го и Нуно Томаш, Исмаил Иса правеше каквото си изиска с него. Залягаше като хокеист. Срещу Черно море ЦСКА игра с 9 бранителя и двама нападатели. Какъв е този футбол - без халфове, липсват крила. Просто излизат на терена да мачкат. А след това Люпко ми приказва за тактики. Какви тактики, какви 5 лв.? И Фабрини не става. Не знам за какво е в ЦСКА.
- Призовавате Петрович да си върви, а кой да го смени и да бъде треньор на ЦСКА?
- Нямам концепция. Да поставят, който желаят. Ако желае и Ганчев да стане, въобще не ме интересуват. Но откакто се подвизават под името ЦСКА, би трябвало да носят отговорност. Не може да не престават да петнят името на клуба, за който сме си дали живота. Те идват и не стопират да ни огорчават. Но най-лошото е, че им се разрешава да го вършат. Какво направиха за тези три години - нищо! Локомотив (Пловдив) играе в евротурнирите на личния си стадион, а ние не можем да приемем Зоря на " Армията ". Аз ли да диря пари за ремонт? Те не могат даже едни тоалетни да оправят, а поставят химически. Да си вървят, на Покрития мост ще им е по-удобно, там няма кой да ги безпокои. Мястото им е в Ловеч, не на " Армията ".
- Съдията не поряза ли ЦСКА против Зоря? Мнението ви за дузпата, която беше отсъдена?
- Чиста дузпа, по какъв начин да няма. Испанската сопа завлече топката с ръка. Удари се в ръката му, няма значение, че първо в гърдите или някъде другаде. Те не престават да реват и съдията да им е отговорен. Вижте Локомотив (Пловдив), че не се оплакват. А на тях не им дадоха 1000-процентова дузпа. Ако бяха против Зоря, щяха да победят без проблем. Украинците не са нищо изключително, просто ЦСКА не играе.
- Очаквате ли ЦСКА да победи на реванша в Запорожие?
- Нямам концепция, само че Зоря несъмнено не са нищо изключително. ЦСКА просто няма тим, всеки играе за себе си. Евандро пък каква звезда го направихте...
- Вкара 6 гола в осемте мача досега. Не може да отречете, че е добър?
- И по-слаби от него са вкарвали за ЦСКА, и то повече голове даже. Ако беше добър, нямаше да е в България. Вкарвал доста... на Титоград всеки ще вкара. И да не ми се оправдават, че са изморени още след четвъртия кръг, тъй като шампионата занапред стартира.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР