Легендата на седмото изкуство, американският актьор и режисьор Клинт Истууд,

...
Легендата на седмото изкуство, американският актьор и режисьор Клинт Истууд,
Коментари Харесай

Шапки долу! Клинт Истууд се оттегля от филмовия свят на 91 г...

Легендата на седмото изкуство, американският артист и режисьор Клинт Истууд, се отдръпва от филмовия свят на 91-годишна възраст. Както споделя той, „ би трябвало да остарееш достойно”.

“Вярвам, че способността да остаряваш почтено е скъпо умеене. За мен е прекомерно късно”, написа 91-годишният артист в Twitter с колаж от фотоси от разнообразни интервали от кариерата си, траяла повече от 60 години.

Клинт Истууд е роден през 1930 година в Сан Франциско. Семейството му постоянно се мести в градове в Западното крайбрежие на Съединените щати поради работата на татко му. Истууд прекарва тийнейджърските си години в Окланд, където приключва през 1949 година техническа гимназия. Той е работил на бензиностанция с татко си, а също е бил дървосекач, избавител на плажа, пожарникар в стоманодобивна фабрика, чистач на басейни и така нататък

В началото на 50-те години той се увлича по актьорското майсторство. Печели международна популярност най-много с помощта на присъединяване си в уестърни. Успешен е и като режисьор, продуцент и композитор.

Носител е на голям брой награди, в това число две награди “Оскар” за най-хубав режисьор и две за най-хубави актьорски достижения, “Златен глобус”, “Сезар”, DGA (наградите на Американската режисьорска гилдия).

Истууд има осем деца. 67-годишната Лори Мъри бе публично приета като негова законна щерка едвам преди няколко години. Той я дава за осиновяване, още преди да се прочуе. От първата си брачна половинка Маги Джонсън има две деца – Кайл и Алисън. Той също по този начин има наследник Скот и щерка Катрин от връзката си с Жаклин Ривърс. Има още три дъщери – Франческа от актрисата Франсис Фишър, Морган от Дийн Руиз и Кибър от Роксан Тунис, напомня struma.bg.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР