Легендата на Милан и настоящ технически директор на клуба Паоло

...
Легендата на Милан и настоящ технически директор на клуба Паоло
Коментари Харесай

Малдини омаловажи стойността на дербито

Легендата на Милан и сегашен механически шеф на клуба Паоло Малдини разяснява идното в събота градско дерби с Интер. Също по този начин, той си напомни своите участия в него като футболист.

“Дербито постоянно е вълнуващо, само че би трябвало да кажа, че, популярност Богу, това дерби не е по-важно от трофей в края на сезона. В други градове дербито даже е по-важно, защото двата тима в него в никакъв случай не са реализирали по-големи цели от един-единствен мач ", разяснява някогашният бранител.

"Играл съм в доста от дербитата, мисля, че допълнително от 50 и всички те бяха малко разнообразни едно от друго. Първоначално не давах 100% % в тях, тъй като на 16, 17 или 18 години е мъчно да се оправиш с напрежението. Те бяха по-тежки от тези, в които играх на 35-36 години ",

"Във всички тези дербита имаше най-различни страсти, само че може би най-вълнуващите бяха тези в Шампионската лига през 2003 година Да спечелиш полуфинал в два мача, които се играха в границите на шест дни, да се класираш за финала и след това да спечелиш трофея… Те бяха може би с най-голямо напрежение ".

"Разликата сред това да играеш в дерби и да го преживееш като шеф е голяма. Ти не участваш в мача. Следователно, не се подготвяш да го изиграеш, а да го изгледаш. Що се отнася до напрежението, когато гледаш дуела, той е по-голям. Играейки, ти можеш да изпуснеш парата и да прогониш страховете си, а това не се случва, до момента в който наблюдаваш мача ", приключи Малдини.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР